Média

Összefogott az NFH és az ÖRT

ÖRT-NFH együttműködés
ÖRT-NFH együttműködés
Megállapodást írt alá a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az Önszabályozó Reklám Testület.

Dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója és dr. Megyer Örs, az ÖRT elnöke írta alá a két szervezet közti együttműködési megállapodást, amely alapján most már hivatalosan is szorosabban működik együtt a két szervezet.

A nemzeti és a közösségi jog is szigorú követelményeket határoz meg a fogyasztókat érintő tájékoztatást illetően, és az új információs, valamint kommunikációs technológiák megjelenésével indokolttá vált a reklámszakmai érdekképviseleti szervezet és a hatóság hatékonyabb együttműködése – magyarázták a megállapodást.

– A hatóság nyitott minden olyan párbeszédre és együttműködésre, amelynek eredményeként elősegíthető a jogszabályoknak megfelelő és etikus reklámpiaci működés. A határon átnyúló kereskedelmi kommunikációra vonatkozó kérdésekben az NFH szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ folytat majd szakmai tapasztalatcserét az ÖRT-tel mint az e területen is működő európai önszabályozó szervezetek hálózatának tagjával – hangsúlyozta dr. Szente István.

– Az ÖRT számára kiemelkedően fontos a hatóság jogalkalmazási gyakorlatának alapos megismerése. Az együttműködés ráadásul kétirányú, a hatóság nyitottságot mutat az ÖRT által készített kutatások és tanulmányok iránt – tette hozzá dr. Megyer Örs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik