Média

Rámozdultak a Netflix-korlátozásokra a VPN-szolgáltatók

Netflix
Netflix
Hiába vált elérhetővé a Netflix újabb 130 országban, Magyarországon például az amerikaiaknak elérhető 5748 filmből álló kínálat csak egy töredékét nézhetjük. A VPN-szolgáltatók most aktív kommunikációba kezdtek, mondván, a regionális korlátozások kijátszhatók.

Miközben a Netflix on-demand videószolgáltatása 130 újabb területen vált elérhetővé a múlt héten, a filmkínálat még meglehetősen szegényes. Olyan sikersorozatokra például hiába ácsingóznak a magyar nézők, mint a House of Cards. De mielőtt még a magyarok elleni titkos összeesküvésekről kezdenének el elméleteket gyártani, jó tudni, hogy nem csak a magyarok számára érhető el kevés tartalom: Oroszországban és Indiában például mindössze 722 és 740 darab filmcím érhető el, szemben az amerikai régióban megnézhető 5748 filmmel.  Még inkább mutatja a korlátozások mértékét, hogy világszinten összesen közel 15 ezer filmcímet tartalmaz a Netflix.

Az UnoDNS nevű VPN-szolgáltató infografikáján az látható, hogy az adott területeken mennyire korlátozzák a Netflix filmek kínálatát
Az UnoDNS nevű VPN-szolgáltató infografikáján az látható, hogy az adott területeken mennyire korlátozzák a Netflix filmek kínálatát

Kijátszható a korlátozás

A korlátozás azonban kijátszható, amire máris rámozdultak a VPN-szolgáltatók. A VPN lényege, hogy a Netflix kiszolgálóit úgy tudjuk elérni, mintha az általunk kiválasztott országból nyitnánk meg az on-demand videoszolgáltatást, vagyis ha például egy amerikai IP cím mögé bújunk be, akkor azokat a filmeket nézhetjük, amiket az amerikaiak. Az OverPlay SmartDNS & VPN megoldásai segítségével így akár a teljes 14-15 ezres kínálatot is elérhetjük. Az OverPlay ehhez számítógépes szoftvert és mobilapplikációkat is kínál,  amelyek lehetővé teszik, hogy anonim és biztonságos módon érhessék el a Netflix “videotékájának” teljes kínálatát.

Természetesen az IPVanish nevű szolgáltató is próbálja meglovagolni a Netflix-lázat. Ők is azt hangsúlyozzák, hogy a különböző tartalomkorlátozások miatt a Netflix nézők VPN megoldások használata nélkül a teljes kínálatnak ugyan csak egy töredékét érhetik el, de a VPN beállítása nagyon egyszerű. Az Unotelly szolgáltatást működtető UnoDNS még egy igen látványos infografikát is publikált, amelyről leolvasható, hogy az egyes területeken hány film található meg a kínálatban.

A VPN szolgáltatók emellett azt is hangsúlyozzák, hogy a VPN nem csak a Netflixhez, de más videós szolgáltatásokhoz, például a Hulu-hoz és a BBC iPlayerhez is használható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik