Média

További orosz érdekeltségeitől válik meg a Sanoma

sanoma
sanoma
A médiavállalat megállapodást írt alá az orosz Fashion Pressben, a United Pressben és a Mondadori Independent Mediában meglévő részesedéseinek eladásáról.

A Fashion Press olyan népszerű magazinokat jelentet meg Oroszországban, mint például a Cosmopolitan és az Esquire. A cégben eddig meglévő 50 százaléknyi tulajdonrészét a Sanoma egy oroszországi befektetői csoportnak, az InVenture Partnersnek adja el.

A Cosmopolitan Russia-t is a most eladott cég adja ki.
A Cosmopolitan Russia-t is a most eladott cég adja ki.

Emellett azt is bejelentették, hogy a Sanoma eladja a United Pressben meglévő tulajdonrészét, valamint a Grazia magazint kiadó Mondadori Independent Media-ban meglévő 50 százaléknyi részedését is a már említett orosz befektetői körnek.

A tőzsdei bejelentés szerint a tranzakció összhangban a Sanoma 2013 októberében nyilvánosságra hozott stratégiai felülvizsgálatával, amelynek keretében a cégcsoport elkezdte átalakítani a médiaérdekeltségeit, és amelynek keretében már több oroszországi terméktől, köztük a Vedomostitól és több vezető magazintól is megváltak. (A 2013 októberében megkezdett átalakítás részeként vonult ki a cég több más országból, köztük 2014-ben Magyarországról is, és adta el a Sanoma Media Budapest Zrt.-t a Central csoportnak.)

A mostani ügylet zárása még több feltétel megvalósulásához, köztük hatósági engedélyek beszerzéséhez kötött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik