Média
TV2 Süss fel Nap: Győztesek mentorokkal

Süss fel nap: Pénzt adott a TV2

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 12. 18. 09:40

Lezárult a TV2 társadalmi felelősségvállalási programja, a Süss fel nap!. A Mokka december 17-i adásában 1 millió forintos támogatást kapott Budavári Andor. A TV2 Csoport dolgozói különdíját Trexler Erik nyerte a mozgásukban korlátozott emberek elfogadása érdekében tett munkájáért.
Korábban a témában:

A TV2 társadalmi felelősségvállalási programjának célkitűzése 2015-ben az volt, hogy bemutassa azokat a gyerekeket, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén végzett tevékenységükkel példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára. Az októberben indult kezdeményezésére számos pályázat érkezett az ország minden részéről. A beérkező pályázatok közül a program szakmai kuratóriuma 10 kezdeményezést választott ki, amelyeket a TV2 bemutatott műsoraiban.

A programban bemutatott tíz pályázattal kapcsolatban a nézők a TV2 Facebook oldalán, valamint a TV2 Live applikáción keresztül leadott szavazataikkal fejezhették ki tetszésüket. Idén rekord számú szavazat érkezett, több mint 150 ezren követték figyelemmel a kezdeményezést. A televíziós bemutatás után a program kuratóriuma újra rangsorolt, amely a nézői szimpátiaszavazáson kialakított sorrenddel került összesítésre.

Az összesített rangsor élén Budavári Andor végzett, így ő nyerte a TV2 idei Süss fel nap! programját. A 9 éves pécsi kisfiú fiatal kora ellenére mentette meg kistestvérének életét azzal, hogy nagy mennyiségű csontvelőt adott neki. Hőstettét díjazta a közönség és a kezdeményezés szakmai kuratóriuma is. Az egymillió forintos díjat a Mokka élő adásában adta át Yvonne Dederick és Simon Zsolt. (A díjak átadásáról szóló közlemény, illetve a Mokka adása a TV2 Csoport társtulajdonosaként és ügyvezető-igazgatóiként mutatja be Dedericket és Simont, bár a cégbírósági adatok alapján és a kialakult jogvitában ebben jelenleg közel sem lehetünk biztosak.)

Budavári Andor és családja egyébként a nyeremény teljes összegét felajánlotta a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának.

Süss fel nap

– A TV2 Csoport kötelességének tekinti, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalás feladataiból, elkötelezett a gyermekek védelmét illetően. Ennek jegyében hívta életre 2013-ban a „Süss fel nap!” elnevezésű kezdeményezését, amely két egymást követő évben CSR Best Practice, valamint Arany Aposztróf díjat is nyert – mondta Yvonne Dederick.

Budavári Andor mellett még egy kis hős elismerésben részesült: Trexler Erik érzékenyítő előadásokat tart diákoknak a mozgássérültek mindennapjairól, annak érdekében, hogy az emberek elfogadják a mozgásukban korlátozott társaikat. A fiatal fiú elhivatottságát a TV2 munkatársai különdíjjal jutalmazták: 250 ezer forintos támogatást kapott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.