Média

Változik a csatornakiosztás a Telekomnál

tévé távkapcsoló
tévé távkapcsoló
Januártól bizonyos tévécsatornák kikerülnek a Magyar Telekom által közvetített tévécsatornák közül, de lesznek újak is.

Az új programkínálatot 2016. január 5-étől (az analóg kábeltelevízió esetén január 6-ától) biztosítja a szolgáltató, amely közölte, hogy január 1-je és január 6-a között a műszaki lehetőségek függvényében, a zavartalan átállás biztosítása érdekében fokozatosan térnek át az új csatornakiosztásra. Az átállás időszakában a megszűnő csatornák már nem lesznek elérhetőek.

A 24.hu kérdésére a Magyar Telekom sajtóosztályán a változtatásokat azzal magyarázták, hogy azok a csatornák jogtulajdonosával az év végével lejáró/ megújuló szerződések, valamint a jobb, strukturáltabb csomagok kialakítása miatt történnek.

Erre számítsanak az analóg kábelesek

Az analóg kábeltelevízió kínálata január 6-ától a következők szerint módosul: kikerül az Alap csomagból a Parlament TV adása, helyette a közszolgálati Duna World adását láthatják majd a Telekom előfizetői. (Siófok, Perkáta, Csépa, Tiszaug, Tiszakürt, Szelevény és Tiszasas térségében a változás a Családi csomagot is érinti.)

Erre készüljenek a digitális kábelesek

A digitális platform előfizetői arra számíthatnak, hogy a kódolatlan kínálatban a Start és a Családi csomagból is kikerül a Parlament TV, helyére ebben az esetben is a Duna World kerül. A National Geographic Channel és az AXN nézőinek is rossz hírünk van: ezek az adások kikerülnek az Alap csomagból, helyette a Duna World és a Sláger TV kerül be a tévés kínálatba.

IPTV-je van? Akkor ezekre a változásokra számítson!

A változások azonban ezzel még nem értek véget, hiszen az IPTV és a digitális kábeltelevízió kínálatában a BBC World és a Parlament TV kikerül az Alap, a Családi és a Családi+HD csomagokból, bekerül viszont a CNN International adása.

A Családi és a Családi+HD csomag előfizetői búcsút mondhatnak január 5-től a PAX TV, az ID Investigation és a Discovery adásainak is. Ezek helyett a csomagba bekerül viszont a Bónum TV, az ID Investigation, a Discovery Extra és a BBC Earth. Csak a Családi+HD csomagot érintő változás továbbá, hogy az Eurosport 2 HD helyett a BBC Earth HD adását láthatják majd a Telekom előfizetői.

A Nagyvilág csomagban a Discovery DTX és a Mediaset kerül be a Discovery World és a Rai Uno helyett. A Filmvilág csomagban az English Clubbal bővül a kínálat, kikerül viszont a BBC Entertainment az elérhető adások köréből. A Globe előfizetői arra számítsanak, hogy a Discovery DTX váltja a Discovery World adását. A Speak! csomagból pedig úgy kerül ki a BBC Entertainment és a Rai Uno, hogy ezek helyére nem kerül be új csatorna.

Rossz hír a sport kedvelőinek, hogy az  Eurosport Alap csomagból a drágább Családi csomagba kerül át. A Film Café viszont a Családi csomag helyett az Alap csomagban lesz látható. Az Eurosport 2-t a Családi csomag helyett a Nagyvilágba teszi át a Telekom.

Az IPTV szolgáltatáshoz igénybe vehető Koktél kiegészítő csomagokat is érintik a változások. A Sportmixből kikerül az Eurosport 2, míg a Worldmixből az ID Investigation Discovery és a PAX TV. Ez utóbbiak helyett viszont a Worldmixbe bekerül az ID Investigation Discovery Extra és a BBC Earth.

A News Mix csomagba a  CNN International és a Bónum TV kerül be a BBC World és a Parlament TV helyére.

Változások műholdon is

Változások vannak a műholdos tévészolgáltatások esetében is. A Családi és a Családi+HD előfizetésekbe a CNN International, az ID Investigation, a Discovery Extra és a BBC Earth bekerül, míg a BBC World, az ID Investigation, a Discovery és a PAX TV kikerül.

Az Eurosport 2 pedig a műholdas Családi csomag esetében is átkerül a Nagyvilág csomagba.

Fontos változás még, hogy a Családi+HD-ból kikerül a Eurosport2 HD, a helyét a BBC Earth HD veszi át. A Nagyvilág esetében a Discovery DTX, Mediaset bekerül, míg a Discovery World és a Rai Uno kikerül a kínálatból. A Filmvilágból kikerül a BBC Entertainment és a KIKA, újként viszont bekerül az English Club. A Globe esetén a Discovery DTX-et biztosítja majd a Discovery World helyett. A Speak! csomagból pedig úgy kerül ki a BBC Entertainment és Rai Uno, hogy ezek helyére nem kerül semmi.

A TV GO-nál is megkavarják a kínálatot

A fentieken túl egyébként változik a TV GO szolgáltatás csatornakiosztása is. Ez az alábbi táblázatban látható területi lebontás szerint.

A TVGO előfizetői ezekre számítsanak
A TVGO előfizetői ezekre számítsanak

Mindezekről itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik