Média
Budapest, 2014. július 14.
Az Alexandra Könyvesház – Párizsi Nagyáruház bejárata a főváros VI. kerületében, az Andrássy út 39-ben.
MTVA/Bizományosi: Simó Endre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Vásárlói klubokat indít az Alexandra

24.hu
24.hu

2015. 12. 07. 10:29

A legtöbb magyarországi könyvesboltot üzemeltető Alexandra országszerte elindítja vásárlói klubjait, amelyek heti váltásban azonos napokon más-más korcsoportnak, szakmának szólnak. A klubokat a vásárlói szokások elmúlt években tapasztalt megváltozására építve vezetik be. Az üzletlánc tapasztalatai szerint ugyanis a vásárlók  egyre inkább a személyre szabott programokat és kedvezményeket részesítik előnyben a könyvesboltokban. Az Alexandránál az általános- és középiskolások részére is kedvezményt adnak, amelyet ötös érdemjegyekkel lehet beváltani.

Átalakította törzsvásárlói kártyarendszerét az Alexandra könyvkiadó- és könyvforgalmazó vállalat. Az Alexandra törzsvásárlói kártya igénylői mostantól a regisztrációt követően egyből jogosultak a kedvezmények igénybevételére, vagyis az nincs semmilyen vásárlási értékhatárhoz kötve. A kedvezmény könyvek esetén 10 százalék, minden egyéb termékre pedig 5 százalék. Emellett törzsvásárlóként további klubnapi kedvezményes vásárlásra is lehetőség lesz.

A klubokat a vásárlói szokások elmúlt években tapasztalt megváltozása miatt vezetik be.  Az Alexandránál úgy látják, hogy a széles kínálat mellett a vásárlók egyre jobban igénylik a könyvesboltokban a tematikus programokat és az őket megszólító, személyre szabott ajánlatokat. A kialakított programok és kedvezmények ezért a hét napjaihoz igazodnak: a hétfő a nyugdíjasok, a kedd a pedagógusok, a szerda a felsőoktatási intézmények hallgatók, a csütörtök az egészségügyi dolgozók, a péntek pedig a jogászok napja az Alexandra könyvesboltokban. Időszakosan, a kiemelt budapesti Alexandra Könyvesházakban egyes napokon a kedvezmények mellett érdekes, tematikus programokkal is várják a látogatókat. Az adott klubba történő regisztrációhoz a megfelelő igazolvány bemutatása szükséges, a belépést követően a tagok azonnal igénybe vehetik a könyvvásárlási kedvezményt, amely klubnapokon 15 százalék.

Általános- és középiskolások részére az Ötösök Klubját indítja el az Alexandra, amely a diákoknak is különleges könyvvásárlási kedvezményt kínál. A klub tagjai alapesetben 10 százalékos kedvezményben részesülnek, ezen felül pedig ötös érdemjegyeiket válthatják egyenként további 5 százalékos kedvezményre (vásárlásonként egy érdemjegyet lehet beváltani, így egyszerre maximum 15 százalékos kedvezmény vehető igénybe). Ezek mellett a tanév végén különböző kategóriákban értékes nyereményekkel jutalmazzák a legtöbb ötös érdemjegyet összegyűjtő tanulókat és iskolákat. Az alsó- és a felső tagozatos általános iskolai, valamint a középiskolai diákok közül 4-4-4 fő olaszországi élményhétvégén pihenheti ki szüleivel a tanév fáradalmait. A legtöbb ötöst összegyűjtő iskolák (abszolút értékben, valamint a tanulók létszámához viszonyítva) pedig 500 ezer forint értékű Alexandra könyvutalvány birtokosai lesznek.

Szabó Tünde, az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetője elmondta: reményeik szerint az Alexandra vásárlói klubok egyedülálló kedvezményeikkel, különleges programjaikkal és a boltokban meglévő széles könyvválasztékkal hozzájárulnak majd ahhoz, hogy bővüljön Magyarországon az örömmel olvasók tábora.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.