Média

Fenntarthatósági jelentést publikált a Telenor

Telenor-székház
Telenor-székház
A Telenor Magyarország hetedik alkalommal publikálja fenntarthatósági jelentését, amelyben ezúttal a 2014-es naptári évben elért gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatósági teljesítményét mutatja be.

 Korrupcióellenes tevékenység, fenntartható beszállítói lánc

A vállalat egyik kiemelt alapértéke az átlátható és etikus működés. A korrupciós kockázatok csökkentése érdekében a Telenor 2014-ben a kollégák részére új helyi kézikönyvet vezetett be, illetve a korábbi évekhez képest még több szállítóját értékelte a nemzetközi normákon alapuló Telenor Szállítói Etikai Elveknek való megfelelés alapján – írja a legújabb fenntarthatósági jelentés.

A társaság a harmadik alkalommal adta át a Telenor Etikus Vállalat Díjat, amelyet a hazai vállalatok tisztességes üzleti magatartást célzó vállalati programjainak elismerésére alapított a Transparency Internationallel, illetve második alkalommal osztotta ki a „Tények nyomában” etikus újságírói különdíjat, amelyet a Telenor a korrupciómentesség és átláthatóság fontosságának fiatal generációkban történő tudatosítása érdekében alapított a Diákújságíró Egyesülettel közösen – olvasható a jelentésben.

Könnyebb iskolatáska, biztonságos internet

A Telenor Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy szolgáltatásai révén aktívan hozzájáruljon a társadalmi fejlődéshez és a digitális szakadék csökkentéséhez, ugyanakkor mérsékelje a termékein és szolgáltatásain keresztül fellépő kockázatokat, hogy azok előnyeit mindenki biztonságosan és felelősséggel élvezhesse. A fenntarthatósági jelentés hangsúlyozza, hogy a 2013 őszén indult első Hipersuli pilot projektet a Telenor 2014-ben sikerrel zárta, ezt követően pedig megkezdte a Hipersuli digitális oktatási program előkészítését, ami a kezdeményezés 5 iskola 14 osztályára történő kiterjesztése.

A gyermekek biztonságos internetezését elősegítendő, a Telenor vállalati önkéntes napjának keretében több mint 500 kolléga 11 iskola 31 osztályában több mint 700 diáknak tartott játékos előadást a biztonságos internetezésről, az adatvédelem fontosságáról és a digitális zaklatás megelőzéséről.

Az év támogatója – Katasztrófa válaszadás, civil együttműködések, környezet

A használt készülékek visszagyűjtése folyamatosan zajlik, 2014-es évben a Telenor 1082 kg tömegű eszközt gyűjtött vissza, tehermentesítve így a környezetet az elektronikai hulladék alól – emeli ki a jelentés.

A Magyar Vöröskereszttel kötött együttműködése keretében a Telenor jelentősen növelte a szervezet katasztrófakezelési tevékenységei során használt telekommunikációs eszközparkját, illetve hozzájárult több olyan alkalmazás bevezetéséhez, amelyek szintén a katasztrófa válaszadás hatékonyságát, eredményességét hivatottak javítani. A Telenor 2014 májusában a Vöröskereszttől megkapta az “Év támogatója” díjat, a két szervezet együttműködése pedig a független szervezet és zsűri értékelése alapján 2014 októberében elnyerte a Magyar Adományozói Fórum “Közös értékteremtés különdíját”.

2014-ben a Telenor saját fejlesztésű, adományozást segítő okostelefon alkalmazása, az ADDODA, illetve a Vigyél Haza Alapítvánnyal 2013-ban elindított Vigyél Haza nevű tudatos kutyatartást támogató alkalmazás is további hasznos funkcióval bővült.

A Telenor 2014-es fenntarthatósági jelentése teljes terjedelmében itt érhető el.

A jelentés adatszintű, a GRI negyedik generációs irányelve alapján készült, hitelességét a DENKSTATT Hungary Kft. független, külső fél tanúsította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik