Média

Tartalomfejlesztési pályázat diákoknak

kórházsuli
kórházsuli
A KórházSuli program és a Telenor Magyarország által kiírt pályázatra középiskolások és egyetemisták fejleszthetnek olyan digitális tananyagokat, amelyek élvezetesebbé, interaktívabbá teszik a tanulást a tartós kórházi ellátásra szoruló diáktársak számára.

Több ezer olyan tartós kórházi ellátásra kényszerülő fiatal él Magyarországon, akik nem tudnak részt venni a hagyományos oktatásban, azonban a kórházpedagógusok révén lehetőségük van a felzárkózásra. A kórházpedagógus rendszer támogatására indult KórházSuli program és a Telenor közös pályázatban ösztönzi érdekes, interaktív tananyagok fejlesztésére a középiskolásokat, egyetemistákat és tanáraikat, hogy még több diák megtalálja a számára legmegfelelőbb oktatási anyagot.

A KórházSulit egy éves fennállása óta nagyon sok fiatal önkéntes segítette munkájával, a KórházSuli-Hipersuli együttműködés révén azonban bővült a digitális eszközökkel elérhető gyermekek köre, így a személyre szabott digitális tananyagok iránti igény is. Ezért döntött úgy a KórházSuli és a Telenor, hogy tartalomfejlesztő pályázatot írnak ki.  A pályázatra olyan 3-4 fős csapatok és – ideális esetben – mentor tanáraik jelentkezését várják, akik vállalják, hogy az e-StudyGroup online felületen digitális tananyagot fejlesztenek bármely, általuk választott, és mások által még le nem fedett általános- vagy középiskolai tananyagból, vagy bármilyen más érdekes témából. A tananyagnak nem kell feltétlenül a Nemzeti Alaptantervhez kötődnie, tehát akár a Forma1 történetét is fel lehet dolgozni ilyen formában.

Nevezni és témát választani 2016. január 15-ig lehet az e-studygroup.com-on történt regisztráció után, a kész pályázati anyagokat pedig február 15-ig kell benyújtani. Az elkészült tananyagokat a KórházSuli önkéntes tanárai lektorálják és zsűrizik. A középiskolások és az egyetemisták pályázatait külön értékelik. Az eredményhirdetésre 2016 márciusában kerül sor.

“Lassan két éve készítünk az e-Studygroup oldalán digitális tananyagokat diákjaimmal, és még mindig lenyűgöz, hogy mennyi energia, tettvágy és lelkesedés van ebben a korosztályban – ami rejtve marad, ha nem találjuk meg a megfelelő csatornát, ahol ez valódi értékké válhat. A KórházSuli egy ilyen kezdeményezés, ahol ezek a jó energiák egy igazán jó ügy előmozdításában, a beteg gyerekek oktatásában hasznosulhatnak.” – mondta el Prievara Tibor, a KórházSuli program alapítója.

„A Telenor digitális oktatási programját, a Hipersulit is azzal a céllal hozta létre, hogy digitális eszközök és a mobilinternet segítségével motiválja a diákokat a tanulásra, fejlődésre. A program az osztálytermekben már bizonyított, rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodtunk az elmúlt 7 hónap során. Azért is kötöttünk együttműködést a KórházSulival, hogy a profi szakemberek segítségével a digitális technológiát, és ezzel együtt az interaktivitást azok a gyerekek is élvezhessék, akik hosszabb-rövidebb ideig nem tudnak az iskolapadban ülni” – mondta Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A most meghirdetett pályázatra nem csupán a nemes cél, hanem a nyeremények miatt is érdemes nevezni. A nyertes csapatok tagjai 2016 végéig érvényes Telenor Hipernet Active mobilcsomagot kapnak, amivel havi 5 gigabájtos adatkeretig használhatják a Telenor Hipernet hálózatát, és mindemellett egyéb értékes Telenor-ajándékcsomaggal is gazdagodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik