Média

Fiatalokra fókuszálnak a televíziózás világnapján

tv
tv
A fiatal közönségre helyezi a hangsúlyt szombaton A televíziózás világnapja, amelyet 1996 óta minden év november 21-én ünnepelnek.

Az ENSZ kezdeményezésére született világnap immár harmadik éve az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU), az európai Kereskedelmi Televíziók Szövetségének (ACT) és a brüsszeli székhelyű televíziós és rádiós kereskedőházak szervezetének (EGTA) együttműködésével valósul meg.

A szervezők harminc másodperces videót készítettek arról, hogy a médium milyen szerepet játszik a világ fiataljainak életében. A rövidfilmet, amelynek ifjú szereplői különböző eszközökön, egyebek közt mobiltelefonokon és táblagépeken nézik kedvenc programjaikat és a világnap szlogenjére – We Love TV, vagyis szeretjük a tévét – utalva szívet formálnak a kezükkel, szombaton fogják levetítetni a televíziókban szerte Európában, Ázsiában, Kanadában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában. A helyi műsorszolgáltatók saját tartalmat is hozzáadhatnak a videóhoz, mielőtt azt a nagyközönség elé tárnák.

A szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a televízió rendkívül népszerű a fiatalok körében. Európát tekintve a 15-24 éves korosztály átlagosan 2,11 órát tölt naponta tévénézéssel.

A világnap alkalmából a szervezők arra bátorítanak mindenkit, hogy a #WeloveTV és a #WorldTVDay címkéket használva posztoljanak szombaton a közösségi oldalakon.

Caroline Petit, az ENSZ Regionális Információs Központjának igazgatóhelyettese felidézte, hogy A televíziózás világnapjának megtartásáról 1996-ban határozott az ENSZ-közgyűlés, felismerve a médium döntéshozókra gyakorolt egyre erősödő hatását.

Mint fogalmazott, a televízió ereje abban rejlik, hogy erőteljes képeket használva képes megszólítani az embereket és tudatosíthatja bennük például a fenntartható fejlődést szolgáló globális célokat, amelyek sikeréhez elengedhetetlen a nagyközönség tájékoztatása.

A világnap alkalmából fiatalok médiafogyasztásával kapcsolatos kutatásokat és adatokat publikáltak a http://www.worldtelevisionday.com/facts-and-figures/ címen az érdeklődők számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik