Média
tn-net (Array)

Nyereményjátékkal népszerűsítik az NMHH netsebesség-mérőjét

24.hu
24.hu

2015. 11. 18. 09:54

Már több mint 125 ezer látogató járt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szelessav.net oldalán, ahol nyereményjátékkal is ösztönzi a hatóság az internetszolgáltatók tudatos megválasztását, az internetes sávszélesség minőségének lemérését. iPad táblagép és a pulzusmérőtől a kerékpársisakig további 154 ajándék várja azokat az érdeklődőket.

A szelessav.net weboldalt az indulás óta eltelt három hónapban már mintegy 125 ezer fogyasztó látogatta meg. A felhasználók már több mint 31 ezer regisztrált szoftveres mérést végeztek el, míg a nem regisztrált szoftveres mérések száma ennek a többszöröse. Az NMHH mérőautói napi 10 órában folyamatosan járják az országot és eddig közel 44 millió hatósági mérést végeztek el, amellyel ellenőrzik a mobilhálózatok le- és feltöltési sebességét, a késleltetési időt (válaszidőt), valamint feltérképezik és megrajzolják Magyarország rádiófrekvenciás lefedettségét. A független, szakmailag megbízható méréseket nemcsak a hatósági munkatársak végzik, hanem lehetőség van arra, hogy az érdeklődők a saját otthonukban vagy más felhasználói végpontokon tapasztalt internetszolgáltatási jellemzőket is rögzítsék. Így teljes egészében kirajzolódik a szolgáltatók által tett minőségi vállalások és a felhasználói tapasztalatok széles sávú térképe.

A nemzetközi trendek alapján kifejlesztett országos minőségmérési szolgáltatást a hatóság augusztusban fogyasztóvédelmi céllal indította útjára. Ennek révén az ügyfelek magyar nyelvű felületen, az egész országra kiterjedően ellenőrizhetik internetszolgáltatásuk minőségét, a le- és feltöltési sebességet, a késleltetést, valamint a hálózatsemlegességet.

A felhasználóktól származó mérési eredmények számának növelésére az NMHH két hete indította el nyereményjátékát, amelyen a fődíj – egy vadonatúj iPad – mellett számos pulzusmérő óra, lépésszámláló és kerékpáros felszerelés is gazdára talál majd. A nyereményjátékba december 1-jéig még be lehet kapcsolódni, az akció részletei a http://szelessav.net/hu/ nyeremenyjatek/ oldalon olvashatóak. A fődíj sorsolását december 3-án tartja a hatóság.

Az összegyűlő objektív mérési adatok segítségével minden internetező egyértelműen, könnyen összehasonlítható valós adatok alapján választhat internetszolgáltatót, szolgáltatást, és ellenőrizheti az előfizetői szerződésében leírt minőségi paraméterek teljesülését, így például a ténylegesen elérhető vagy a garantált netsebességet. Az NMHH célja, hogy ezzel a játékkal, illetve az azt népszerűsítő banner kampánnyal a felhasználók hírközlési ismereteit bővítse, és a szolgáltatások igénybevételekor érvényesíthető jogaikat tudatosítsa.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Sandor Liu Shaolin reacts in the men's 5,000m relay short track speed skating A final event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 22, 2018. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.