Média

Különleges filmes hétvége a Sundance Channelen

A tévécsatorna a legjobb független filmeket ünnepli egy egész hétvégén november 21-én és 22-én.  A különleges, megszakítás nélküli hétvége filmjei között a “Gerry”, Matt Damon és Casey Affleck főszereplésével, valamint a 2014-es Sundance Filmfesztivál-díjas “Embert ölni” (“Matar a un hombre”).

A Sundance Channel egy egész hétvégét szentel az utóbbi évek Sundance Filmfesztiválon bemutatott programjai közül a legjobb filmeknek. A november 21-22-i hétvégén megszakítás nélkül 15 film kerül a Sundance Channel műsorára.

A Sundance Filmfesztivál a legjobb független filmek seregszemléje több mint három évtizede. Most egy teljes hétvégére a Sundance Channel képernyőjére elejétől a végéig, megszakítás nélkül kerülnek a legjobb, legérdekesebb alkotások az utóbbi évek terméséből. Merészség, egyediség, lenyűgöző történetek jellemzik majd ezt a különleges 48 órát – ígéri a csatorna.

November 21-én szombaton, este 22:00 órakor kezdődik majd az “Embert ölni” című chilei dráma, amely a 2014-es Sundance Filmfesztivál legjobb nem amerikai filmje lett. Ugyanezen az estén, 20 óra 15 perckor kezdődik a nigériai-amerikai filmdráma, a “Mother of George”, amely 2013-ban az operatőri munkáért nyerte el a Sundance díját. A “Gerry” bemutatója vasárnap 18 óra 20 percre kerül. A főszereplők, Matt Damon és Casey Affleck. A két jóbarát sivatagi kirándulása egyben barátságuk legnagyobb próbája lesz. Hamar ráeszmélnek, sem élelmet, sem vizet nem hoztak magukkal.

Egy kis előzetes a hétvégéről:

A Sundance Channel november 21-22-ei hétvégéjének filmkínálata:

“HALLEY”

Alberto szokatlan barátságot köt Lulyval, aki annak az éjjel-nappal nyitva tartó edzőteremnek a vezetője, ahol ő éjjeli őrként dolgozik.

“I USED TO BE DARKER”

Egy szökésben levő rab a Balimore-ban élő nagybátyjánál és annak feleségénél húzza meg magát. Rokona házassága épp válságban van. A következő napok mindenkinek a múlt elengedéséről szólnak és arról, találjanak valami újat, amibe kapszkodhatnak.

“COMPUTER CHESS”

Az 1980-as években játszódó történet egy ember és egy gép sakkbajnokságáról szól.

“THIS MAY BE THE LAST TIME”

Az amerikai filmrendező, Sterlin Harjo kutatja őslakos családjának történetét. 1962-ben nagyapja rejtélyes körülmények között tűnt el.

“MEMPHIS”

Tim Sutton író-rendező filmje. Furcsa énekes járja az amerikai Memphis városát. Szép nők, legendás muzsikusok, egy becsületes prédikátor, egy könyörtelen csaló és fiatal srácok csapata veszi körül. Az énekes célja, hogy Memphis öreg tölgyei alatt felfedezze saját magát, megtalálja a sikert. A film a 2013-as Sundance Filmfesztivál “NEXT” (ínyencségek) kategóriájában volt versenyfilm, amelyben újító, nyers és merész alkotásokat mutatnak be a közönségnek.

“GERRY”

Az amerikai dráma főszereplői Matt Damon és Casey Affleck. Kettejük barátságának igazi próbája lesz sivatagi kaladjuk, amelyre élelmet és innivalót azonban elfelejtenek vinni.

“THE METEOR”

A negyvenes éveiben járó Pierre 14 éves börtönbüntetését tölti. 80 év felé járó édesanyja minden héten meglátogatja. Suzanne, Pierre felesége új életet kezdett. Mindhárom karakter őszinte képet ad erről az embert próbáló időszakról. Sorsukat a bűn és a magány alakítja, de olykor kidugják a fejüket a vízből, hogy egy kis levegőhöz jussanak.

“MATAR A UN HOMBRE”

A chilei drámában egy munkásosztálybeli férfi megelégeli, hogy bűnözők áldozata, és igazságot szolgáltat a saját puszta kezeivel. A film a Sundance Filmfesztivál egyik nagydíjasa volt 2014-ben.

“RICH HILL”

A film három fiút életetét kíséri, akik egy elszegényedő amerikai kisvárosbanáélnak, családi kötelékeik egytől egyik törékenyek.

“RYAN”

Az 1960-as évek neves kanadai komikusának, Ryan Larkinnak élettörténete az alkotás.

“MOTHER OF GEORGE”

A történet egy Brooklynban élő nigériai pár drámája, akik sokáig hiába vágynak gyermekre. Egy nap Adenike sokkoló döntést hoz, amely megmenti vagy szétrombolja az egész családját.

“LIAR’S DICE”

Egy fiatal nő kislányával útra kel, elhagyják szülőhazájukat, hogy megtalálják az eltűnt családfőt.

“THIS IS MARTIN BONNER”

A társadalmi ranglétra két ellentétes fokán álló férfi ugyanabban a kisvárosban kényszerül új életet kezdeni, és köt egymással elsőre valószínűtlennek tűnő barátságot.

“SMASH HIS CAMERA”

Jacqueline Kennedy Onassis beperelte, Marlon Brando eltörte az állkapcsát. A film a híres-hírhedt paparazzo, Ron Galella története.

“HAPPY ACCIDENTS”

Bájos és szokatlan szerelmi történet egy nőről, aki úgy érzi, végre találkozik életének első normális, egészséges férfijával. A főszereplő Marisa Tomei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik