Média
business insider germany

Megérkezett Németországba a Business Insider

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2015. 11. 16. 10:48

A mai napon elindult a Business Insider Germany – jelentette be az Axel Springer. A német kiadás az amerikaival szoros együttműködésben készül, de helyi, a német gazdaságra fókuszáló egyedi tartalmakkal egészül ki.
Christin Martens, a Business Insider Germany főszerkesztője
Christin Martens, a Business Insider Germany főszerkesztője

A ma élesített Business Insider Germany a www.businessinsider.de címen érhető el.

Az új oldallal a jellegzetes Business Insider stílus immáron Németországban is elérhető. A szerkesztőség hiteles és szórakoztató formában közöl értékes információkat a világ üzleti életéről, mellőzi ugyanakkor a bonyolult szakkifejezéseket. A stílus jellemzője még az is, hogy egyből a lényegre térnek. A weboldalon a cikkeket nagy formátumú képek és rövid videók egészítik ki.

Christin Martens főszerkesztő azt mondta, hogy hiteles és a konvenciókkal szakító módon mutatják be a nemzetközi üzleti élet történéseit. Ily módon nem egyszerűen csak betöltik a krónikás szerepét, de igyekeznek egyszerűsíteni is a komplex problémákat, illetve gyakorlatias dolgokat mutatnak be.

Az oldal indulása alkalmából például meginterjúvolták Christian Freese-t, az Uber közösségi szolgáltatás németországi vezetőjét, cikket közölnek a 25 leginkább kihívást jelentő állásinterjús kérdésekről, a párizsi terrorcselekmények kapcsán pedig a német és a nemzetközi technológiai cégek reakcióit tartalmazó riportot tettek ki a site-ra.

Christin Martens a portál indulásakor megjelent vezércikkében egyébként megemlítette, hogy a terrorcselekmények miatt fontolgatták, hogy az oldal indulását esetleg elhalasztják, de végül úgy döntöttek, hogy ezt nem teszik meg, mert ezzel a terror győzedelmeskedett volna felettük.

A Business Insider Germany-t egy kis helyi csapat állítja elő, szoros együttműködésben az amerikai Business Insider-rel. A helyi csapat felel többek között a német gazdaságra fókuszáló egyedi tartalmakért.

Az Axel Springer kiadó idén októberben vásárolta meg a Business Insider Inc.-t.

A német Business Insider oldalon egyébként máris van néhány új hirdető, köztük az Audi.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megjelent húszezer ázsiai Magyarországon

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.