Média
Az Axel Springer berlini főhadiszállása

Nagyon jól ment az Axel Springernek

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2015. 11. 05. 07:55

Közzététette harmadik negyedéves üzleti eredményeit a médiakonszern. Ez alapján felfelé módosították idei egész éves előrejelzésüket is.

Idén január és szeptember között 8,9 százalékkal haladta meg az Axel Springer (AS) bevétele a most közzétett gyorsjelentése alapján 2014. első kilenc hónapjának teljesítményét, míg az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 8,8 százalékkal ugrott meg az előző év januártól szeptemberig tartó időszakához képest.  A cég kilenc hónap alatt 2372 millió euró bevételre tett szert, míg az EBITDA 396 millió euró volt.

Az aktuális üzleti év első kilenc hónap kedvező adatai alapján a cég egyúttal javította idei egész évre vonatkozó árbevételi előrejelzését, miközben a korábbi EBITDA becslést megerősítette.

A különösen kedvező eredményeket a cég a digitális területek folyamatos fejlődésének köszönheti. E terület jelentőségét jól mutatja, hogy ma már a cég bevételeinek 60, EBITDA-jának 70 százalékát adja.

Az EBITDA nagyon jelentősen nőtt a harmadik negyedben: a 2014 harmadik negyedévihez képest 32,2 százalékos emelkedésről van szó, köszönhetően többek között a nagyon kedvezően alakuló hirdetési bevételeknek és a fizetős online szolgáltatásoknak. Az árbevétel egyébként 7,3 százalékkal emelkedett, ha 2014. harmadik negyedévének hasonló adatához viszonyítjuk.

Dr. Mathias Döpfner, az AS vezérigazgatója közleményében azt írta, hogy az idei év egyértelműen a növekedésé. Elégedetten nyilatkozott a hirdetési bevételek alakulásáról, amellyel kapcsolatban további potenciált is lát, és az európai, különösen az angol nyelvű médiamárkák teljesítményéről is pozitívan szólt. Megemlítette, hogy a Business Insider felvásárlása révén az Axel Springer továbbra is piacvezető Európában elérés alapján, és eközben a cég a világ legnagyobb digitális kiadójává is felfejlődött.

Az AS az elmúlt kilenc hónapban valóban nem tétlenkedett. Szeptemberben jelentették be például a Business Insider felvásárlást, ami októberben már le is zárult. A Business Insider vezető digitális termék az üzleti és pénzügyi hírek terén az USA-ban. Az Axel Springer ugyancsak szeptemberben jelentett be együttműködést a Samsunggal új digitális média formátumok fejlesztéséről. Fejlesztésük eredményét, az UPDAY béta verzióját már be is mutatták, és várhatóan 2016-ban vezetik be a piacra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.