Média

Együttműködik a KórházSuli és a Telenor

Több ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akik tartós kórházi ápolásra kényszerülnek, ezért nem tudnak részt venni a hagyományos oktatási rendszerben. Az ő életükben és a kórházpedagógusok munkájában hozhat pozitív változást a Telenor és a KórházSuli program együttműködése.

A Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli idén májusban indult útjára. A telekommunikációs cég szervezésében 5 általános iskola, 11 osztályában, 360 gyermek és pedagógusaik számára vált elérhetővé, hogy a tanórákat digitális eszközökkel, táblagépekkel és Hipernettel, valamint a Microsoft által oktatási célokra fejlesztett alkalmazásokkal tegyék színesebbé. A Hipersuli osztálytermi projekt azóta is sikeresen fut, mind a gyermekek, mind a pedagógusok pozitív tapasztalatokról számolnak be. A Hipersuli az osztálytermi programja mellett keresi azokat az új lehetőségeket, ahol digitális oktatási megoldások növelhetik a képzés hatékonyságát, bővítik az oktatás lehetőségeit.

A KórházSuli egy éve indult önkéntes alapú kezdeményezés, fő célja, hogy a kórház-pedagógiai rendszerben érintett gyermekek oktatását technológiai megoldásokkal és személyre szabott tartalmakkal segítse. Ennek keretén belül a kórházpedagógusok táblagépekkel és mobilinternettel látogathatják meg kis betegeiket. A gyerekek ezen eszközök segítségével, a KórházSuli rendszerében kidolgozott felületen az igényeikre szabott tananyagokból tanulhatnak. A KórházSuli program tökéletesítését is egy komoly teszt időszak előzte meg, a program szélesebb körű kiterjesztésében a Hipersulival történő együttműködés hozta meg az áttörést.

kórházsuli

A KórházSuliban a digitális tananyagokat egy erre kialakított, felhasználó-barát E-StudyGroup online felületen önkéntes diákok hozzák létre, és önkéntes pedagógusok lektorálják. Minden anyag a beteg gyerekek személyes igényei alapján készül, de ezek a fejezetek később, hasonló igény esetén újra felhasználhatóak. Hogy a KórházSuli tudásbázis a lehető legnagyobbra duzzadjon, a Hipersulit üzemeltető Telenor és a KórházSuli program tananyag fejlesztői pályázatot hirdet középiskolás diákok számára. A pályázókat a szervezők a díjazásként felajánlott 10 darab hibrid táblagéppel, 1 évig korlátlan Hipernet hozzáféréssel és értékes Telenor ajándékcsomagokkal motiválják. A pályázatról további részletek a www.korhazsuli.hu oldalon érhetők el.

„A KórházSuli és a Telenor által életre hívott Hipersuli céljai összecsengenek: korszerű digitális tananyagokkal, mobil eszközök segítségével szeretnénk támogatni a diákok fejlődését, legyenek azok az ország bármely pontján, tanintézményekben vagy azokon kívül. Ahhoz, hogy ez sikerüljön rengeteg ember összehangolt munkája szükséges: a kórházpedagógusok, a programban részt vevő, a tananyagot fejlesztő diákok és tanáraik emberfeletti teljesítményt nyújtanak. A Telenor a KórházSuli rendszerét használó tanárok részére korlátlan Hipernet hozzáférést biztosít, hogy a mobiltechnológia adta lehetőségekkel az oktatás helyhez kötöttsége ne lehessen többé a program gyors bővülésének akadálya” – mondta el Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik