Média

Magyarországon is leadják a Medvetesókat

Medvetesók
Medvetesók
November közepétől Magyarországon is látható lesz az Angliát és az Egyesült Államokat már meghódító Medvetesók a Cartoon Networkön.

A Cartoon Network Studios legújabb rajzfilmsorozata, a Medvetesók – csupán néhány hónappal az amerikai premier után – november 16-án, 16:25-kor mutatkozik be a magyar Cartoon Networkön.

A Medvetesók (We Bare Bears) három medve, Grizz, Panda és Jegesmedve nagyvárosi kalandjait, csetlését-botlását követi nyomon, akik – ahogy a nevük is elárulja –  három különböző medvefaj képviselői, ugyanakkor testvérként szeretik egymást. Ez a három huncut, olykor kissé együgyű, összességében szeretnivaló bocs a vadonból San Franciscoba költözik, ahol megpróbál beilleszkedni a modern társadalomba, ami rengeteg humoros szituációt szül, olykor rámutatva a 21. századi létforma fonákságaira.

Grizz (magyar hangja Varga Gábor), Panda (Szabó Máté) és Jegesmedve (Seszták Szabolcs) meglehetősen jártas a modern technikában: megtanultak okostelefonnal szelfit készíteni, “streetfood”-ot készíteni és árulni az utcán, és hogy hogyan legyenek népszerűek az interneten. Ennek ellenére rengeteg nehézségükbe telik, hogy megismerjék a helyi viszonyokat, kis barlangjuk szomszédságában feltalálják magukat. A medvék nemcsak külsőre különböznek, de önálló egyéniségek is. Kedvenc közlekedési módjuk a ‚medvetorony‘ azaz az egymás hátán való haladás. Általában Jegesmedve jár legalul, a hátán Pandával, a torony teteján pedig Grizzel. Néha mások is hozzájuk csapódnak San Francisco utcáin, mint például egyetlen ember barátjuk, Chloe, nagymenő, celeb barátjuk,  Nom Nom, a koala és a szomszédjuk, Charlie, másnéven a Nagylábú.

A sorozat az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban egyaránt osztatlan sikert aratott. Az első rész az USA-ban a 2015-ben újonnan indult sorozatok közül a dobogó legfelső fokára került fel a 2–11 és 6–11 évesek körében. Minden új Medvetesók-rész első helyezést ért el a 14 év alatti fiúk körében, az új részek zöme pedig hasonlóan szépen szerepelt a lány nézzők közt. Az Egyesült Királyságban szeptemberben a gyerekek első számú sorozata lett és indulása óta 12-szer volt a legnézettebb napi műsorszám a gyerekek körében.

Az Annie-díjas Daniel Chong által alkotott Medvetesók a Cartoon Network Studios fiatal tehetségeket segítő rövidfilmpályázata alkalmából készült. A sorozat pilot epizódja, amely november 9-től naponta látható a Cartoon Networkön, máris díjnyertes: a 2014-es KLIK! Amszterdam Animációfesztiválon megnyerte a közönségdíjat. Az új rajzfilmsorozat méltó követője a Cartoon Network számos díjat bezsebelt vígjátékainak (Steven Universe, Nagyfater bátyó, Clarence, Parkműsor, Kalandra fel!, Gumball csodálatos világa és Tini titánok, harcra fel!).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik