Foci

Óriási bajban az MTK

Az MTK Zalaegerszegen kapott ki 1-0-ra a Monicomp Liga 27. fordulójában, így a hétvégén biztosan nem mozdul el a kiesőhelyről.

Az első félidőben a hazai pályán játszó Zalaegerszeg volt aktívabb, ugyanakkor a két csapat nagyon pontatlan volt, így a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A kiesés ellen menekülő MTK-nak azért így is akadt izgulnivalója: előbb Kamber tornáztatta meg Hegedűst, majd Simon Attila bólintott fölé ígéretes helyzetből, végül Rajcomar passza után előbb Balázs, majd Simon találta el a labdát csizmaszárral, pedig a fővárosi védők jócskán lemaradtak.

A második felvonás elején aztán megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg, az 57. percben Kocsárdi játszott Rajcomarhoz, a támadó azonban miután levette a labdát nem tudott lőni, mivel a csapattárs Turkovs a hálóba lőtte azt.

Az MTK csak a hajrára tudott kellőképpen felpörögni, Vlaszák Gézának ekkor két hatalmas bravúrt is be kellett mutatnia, az eltiltásából visszatérő rutinos kapus kétszer babrált ki Pállal, előbb egy lövést, majd egy léc alá tartó fejest hárított, a ZTE pedig behúzta a három pontot.

A fővárosi együttes ezzel nagyon nehéz helyzetbe került, továbbra is utolsó előtti a bajnokságban, a többiek azonban még adósak fordulóbéli meccsükkel, így nőhet is a kék-fehérek hátránya. A Zalaegerszeg mindeközben szép csendben felmasírozott a dobogó legalsó fokára, igaz csak átmenetileg.

Eredmény – Monicomp Liga, 27. forduló
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1800 néző, Vezette: Fábián Mihály
Zalaegerszeg – MTK 1-0 (0-0)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar – Szalai (Horváth A., 73.), Kamber, I. Delic – Balázs (Kovács G., 82.) – Simon (Turkovs, a szünetben), Rajcomar Vezetőedző: Csank János
MTK: Hegedűs L. – Hajdú, Gál, Szekeres A., Sütő, Ladányi – Könyves (Eppel, 80.), Kanta J. (Hrepka, 60.), Pátkai, Pál A. – Tischler Vezetőedző: Garami József.
Gólszerző: Turkovs (57.)
Sárga lap: I. Delic (68.) illetve Gál (4.) , Pál (73.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik