Foci

Zsinórban harmadszor nyert az Újpest

A lila-fehérek hazai környezetben 2-1-re verték a Pápa csapatát a labdarúgó NB1 26. fordulójában.

Ismét a három pont begyűjtésére készült az Újpest a Monicomp Ligában, Mészöly Géza együttese a Zalaegerszeg és a Haladás elleni siker után hazai pályán fogadta a Lombard Pápa csapatát. A lilák győzelmük esetén meg is előzték volna a tabellán mai ellenfelüket, így várható volt, hogy Véber György alakulata nem adja könnyen a bőrét.

A vendégek mestere eltiltása miatt csak a lelátóra ülhetett fel, de ez nem akadályozta meg a csapatát abban, hogy aktívan kezdjék az összecsapást. Az első szép jelenetet már a 2. percben élvezhette a közönség, Quintero látványosan ollózott, Balajcza viszont biztosan védett.

A jó iramú találkozón mindkét csapat eljutott ellenfele kapuja elé, a 20. percben Maric veszélyes lövése zúgott el Balajcza kapuja mellett, majd a másik oldalon Mitrovic löketét kellett a Megyei úton jól ismert Szűcs Lajosnak hárítania.

A félidő közepén érkezett a gól is: Lázár Bence kihasználta a pápai védők bizonytalankodását, a 16-oson belül lecsapott a labdára, majd ballal a jobb sarokba lőtte a játékszert (1-0). Percekkel később az újpesti kapusnak kellett egy megpattanó lövés után nagy bravúrt bemutatnia, élvezetes első félidőt láthatott a közönség.

A második félidő elején Balajti szöktette hosszan magát ígéretes helyzetben, de összességében alábbhagyott a gólszerzési lehetőségek száma. A 74. minutumban Quintero szánta el magát lövésre, Balajcza pedig csak a hálóba segíteni tudta a jó, de talán nem védhetetlen löketet (1-1).

Nem sokáig örülhettek a Pápa szurkolói, Ahjupera volt erőszakos védőjével szemben, már csak Szűcs állt vele szemben, a támadó pedig nem hibázott, a bal alsó sarokba passzolt (2-1). A találat egyben a győzelmet is jelentette az Újpestnek, Mészöly Géza csapata már a nyolcadik helyen áll a labdarúgó NB1-ben.

Eredmény – Monicomp Liga, 26. forduló
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, vezette: Oláh Gábor
Újpest FC – Lombard Pápa 2-1 (1-0)
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Takács Z., Pollák – Mitrovic, Tajthy – Böőr (Rajczi 65.), Balogh B. (Simek 82.), Lázár (Balajti – a szünetben) – Ahjupera. Vezetőedző: Mészöly Géza
Pápa: Szűcs – Nagy S. (Heffler – a szünetben), Dlusztus, Supic (Farkas 71.), Németh M. – Quintero, Takács P., Bárányos, Gyömbér – Zulevs (Szabó 65.), Maric. Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Lázár (24.), Ahjupera (77.) illetve Quintero (75.)
Sárga lap: Dvorschák (63.), Rajczi (83.) illetve Gyömbér (39.), Zulevs (55.), Quintero (75.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik