Foci

Kiszállt a főszponzor a magyar focicsapatból

Átmenetileg az önkormányzat működteti az Enternet-FC Tatabánya NB II-es labdarúgócsapatát.

Az Esti Reklám Kft. negyvenkilenc százalék tulajdonrésszel rendelkezett.

“Október óta szinte csak alapfizetést kaptak a játékosok és a vezetőség, ez a korábban megállapodott összegnek csak mintegy 25 százaléka. Az Esti Reklám kilépésével a klub forrásainak kétharmadát elveszítette a tavaszi szezon kezdetén” – tette hozzá Herédi Attila.

Kancz Csaba, fideszes alpolgármester az MTI-nek elmondta, a városnak 51 százalékos tulajdonjoga van a csapatban, és a klub felügyelőbizottságának elnökeként ígéretet tett rá, hogy első lépcsőben márciustól rendezik a kereseteket, majd befektetőt, illetve szponzort keresnek a csapat támogatására.

“A városnak fontos a foci, jelenleg célunk a biztos bennmaradás az NB II-ben, majd egy stabil gárda létrehozása, melyben a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak a tatabányai nevelésű játékosok – mondta el az alpolgármester, hozzátéve, hogy az országban több egyesület áttért az ekhóra, a jövőben fokozatosan Tatabányán is bevezetik ezt a rendszert.

Az önkormányzat felszólította az Esti Reklám Kft.-t, hogy nyolc napon belül rendezze az elmaradásait, ellenkező esetben egy forintért a városra száll vissza a csapat teljes tulajdonjoga, erről még a médiacég belépésekor kötöttek megállapodást.

Az Esti Reklám Kft. 22 millió forintért 2009-ben szerzett 49 százalékos tulajdonrészt a tatabányai focicsapatban. A szerződés szerint a vállalkozás évi 60 millió forinttal, az önkormányzat évi 30 millióval támogatta a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik