Foci

Bíróbotrány: nem vezethettek volna a magyarok

Vágner László, a játékvezetői bizottság elnöke felfüggesztette az észt-bolgár meccsen közreműködő sporikat.

“Az alapgondolat szerint a nemzetek közötti válogatott mérkőzéseket FIFA-listás bíróknak kell vezetni, de néha előfordul, hogy helyi játékvezetőket kérnek fel, ugyanakkor nekik is első osztályúnak kell lenniük” – nyilatkozta az MTI érdeklődésére Vágner László (a képen még aktív korában), aki aktív játékvezetőként megjárta az 1998-as világbajnokságot.

A szerdai, Észtország-Bulgária meccset Lengyel Kolos vezette, két segítője pedig Selmeczi Krisztián és Csák János volt – ők a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban működnek közre.

A meccs 2-2-re végződöttm, mind a négy gól büntetőből született. Mindkét fél botrányt említ, és lett is belőle. Ahogyan korábban írtuk, nem először kerültek meglehetősen kínos helyzetbe az érintett játékvezetők.

“Elmondásuk szerint ők egy ifjúsági tornára kaptak meghívást, arról nem is tudtak, hogy itt A-válogatott találkozót kell majd vezetniük, és ezért kényszerhelyzet állt elő” – mondta Vágner, aki hozzátette a magyar játékvezetői hármas “nem sok jóra számíthat”. Később jelezte: mindhárom játékvezető engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A Nemzeti Sport Online pénteken délután azt is közölte, hogy a történtek után lemondott Bajkai János, a Budapesti Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik