Light
Budapest, 2012. február 28.
Új útlevél mintapéldánya a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalban (KEK KH) sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: 2012. március 1-jétõl már nem állítanak ki Magyar Köztársaság feliratú személyi okmányokat, az új alaptörvénynek megfelelõen azokon a Magyarország elnevezés szerepel.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egyetlen térképen az országok útlevelének színei

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 08. 02. 18:00

Korábban a témában:

A Twofortnights névre hallgató Wikipedia-felhasználónak volt elég szabadideje, és egyetlen világtérképen szedte össze az összes létező ország útlevelének színét. Az ábra a 2016. május 14-i állapotot mutatja.

Fotó: Wikimedia Commons

A magyar útlevél 2006. augusztus 29-től a szokásos EU-útlevelekhez igazodva burgundi bordó, korábban nyugodt kék volt használatos. Az új útlevél tartalmazza az „Útlevél” feliratot és biometrikus mikrochipre utaló emblémát a címer alatt, valamint az („Európai Unió”) és a („Magyarország”) feliratokat a címer felett.

A vízum oldalakon a Szózat hangjegyei válnak láthatóvá ibolyántúli sugárzással megvilágítva.

(via Independent, Wikipedia)

vissza a címlapra

Kommentek

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.