Light

Elképesztő jelenetet látott a temetőben egy csapat kísértetvadász

Teljesen elhagyatott az angliai Hull régi temetője, a Sculcoates Lane Cemetery. Az első temetéseket az 1840-es években tartották ott, a legutolsót 1959-ben. A sírokat azóta benőtte a növényzet, a sírok között pedig állítólag kísértetek kószálnak. Szerzetesek, és gyermekek szellemei, akiknek csontjait egy régi felújítás során elmozdították.

Egy csapat meglátta lehetőséget a helyszínben, és elkezdett „kísértetvadász” túrákat szervezni a régi temetőbe. Ha nem is tudnak garantálni a találkozót valódi szellemekkel, régi kísértethistóriákkal szórakoztatják vendégeiket a sírok között.

Néhány hete, egy rövid ideig úgy tűnt, egy tucat túrázónak szerencséje van. A csoport éles sikításokat hallott a közelből. A túravezető irányításával lassan lopakodva közeledtek a hangok irányába. Aztán mind olyan arcot vágtak, mintha tényleg kísértetet láttak volna: az egy borostyánnal benőtt részen egy fiatal pár vadul szeretkezett, két férfi pedig filmezte őket.

„Mind annyira el voltak foglalva azzal, amit csináltak, hogy egy darabig észre sem vettek bennünket. A nő pillantott fel először, aztán amint meglátott minket, lerúgta magáról a fickót, és elrohant, egyenesen a bozótosba. Szegény pasi meg utána, miközben kétségbeesetten próbálta védeni az intim testrészeit a tüskés ágaktól”

– nyilatkozta a túravezető egy helyi lapnak.

Elmondta, hogy szerencsére aznap, a túra mind a 12 résztvevője nagykorú volt: gyakran vannak gyerekek is a csoportban.

„Az egyik idősebb túrázó annyira felháborodott, hogy azonnal a pornós csapatra akarta vetni magát, hogy a sétabotjával ellássa a bajukat, de szerencsére sikerült megnyugtatni, és rávenni, hogy inkább egye meg a szendvicseit”

– tette hozzá a túravezető.

„Életemben először hallok ilyesmiről, de a társadalomnak mindig voltak tagjai, akik megpróbálták feszegetni a határokat. A temetőnek ugyanakkor nagyon gazdag a történelme, Philip Larkin (angol író, költő 1922-1985) is gyakran biciklizett erre, úgyhogy remélem, ez volt az utolsó ilyen eset”

– nyilatkozta a környéken élők civil szervezetének szóvivője.

(i100 / Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik