Light

Utaskísérők súgnak: ezt tegyük, ha potyázni akarunk a repülőgépen

A filmekben ez is olyan egyszerű. Csak odalibegsz a bejelentkező pulthoz, előveszed a tízdolláros mosolyodat és ta-dám, már feljebb is soroltak az első osztályra. Sajnos ez ritkán találkozik a valósággal.

Egyvalamit azonban érdemes megpróbálni, állítja Catriona Harvey-Jenner, aki egy légiutas-kísérőknek szegezte a mindannyiunkat foglalkoztató kérdést: “mégis, hogy lehet átcuccolni az első osztályra?”

A válasz sokkal kézenfekvőbb, mint gondolnánk, és a cselt már foglaláskor be kell vetni – írja a Mirror.

Mindössze annyi, hogy ne válasszunk ülőhelyet. (Válasszunk állót.) Ennek az az egyszerű oka, hogyha van már fix helyünk, a légitársaság úgy kezel bennünket, hogy rendben vagyunk az útra. Ha nem ezt mutatja a foglalási rendszer, megvan az esélye annak, hogy átdobnak az első osztályra, mert a poggyásztérben mégsem lóghatunk. Persze ez csak akkor működik, ha a foglalás szerint tele van a turista osztály.

Bár a recept nem bombabiztos, sikerre vihet, amit egy utas, Darren Gotham esete is alátámaszt, aki egy családi nyaralásra repült Orlandóba. Az apa elmondása szerint mivel spórolni akartak, nem választották ki ülőhelyüket előre, majd becsekkoláskor udvariasan megkérdezték, háromtagú család lévén kerülhetnek-e egymás mellé. A válaszon kicsit meg is lepődtek.

“Természetesen, itt egy ülésrend. Hol szeretnének helyet foglalni?”

A férfi elmesélte, beszálláskor megkérdezték, rendben van-e, ha mégis máshova ültetik őket, miközben megnyugtatták, hogy így is egymás mellett utazhatnak.

“Meglepetésünkre az első osztályra irányítottak bennünket, ahol széles bőrülések vártak és felszállás előtt egy pohár ital. Orlandóban az elsők között szállhattunk ki a gépből és fél órával landolás után már a hotelben voltunk!”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik