Light

Két napig kísérte autóját a méhraj, elképzelni sem tudta, miért

Egy dél-walesi város, Haverfordwest főutcáján okozott bonyodalmat egy méhraj mindössze azzal, hogy hűségesen követte királynőjét, aki egy autó csomagtartójába szorult, számol be a DailyMail.

Feltűnő jelenség volt a húszezer füzérbe rendeződött méh a kocsi csomagtartóján, amit a sofőr is észrevett és úgy döntött, kiszáll és segítséget kér. A méhek ugyan semmi szokatlan dolgot nem műveltek, mindössze a vezért kísérték, ám valóságos szakember gárda és két nap kellett a helyzet megoldásához.

Miután hosszas próbálkozásra méhészek, parkfenntartók és járókelők nagy nehezen egy kartondobozba terelték a királynőt kíséretével együtt, a szél lefújta a dobozt az autó tetejéről és az anya ismét az ezüst Mitsubishi kasznija alatt keresett menedéket. Az autó tulajdonosa pedig mit sem sejtve folytatta útját. Másnap derült ki, hogy még mindig nem sikerült megszabadulni a nem kívánt utastól, a raj ugyanis tovább követte a járművet.

Az egyik közreműködő, Roger Burns, aki harminc éve méhészkedik azt mondta:

Természetes, hogy a méhek követik az anyát, de olyat, hogy képesek legyenek kiszúrni és követni egy autót, még életemben nem láttam. Egészen elképesztő.

Az anyaméh-mentő kísérlet másnap már sikeresnek bizonyult, a méhcsalád egyesült, a sofőr pedig megúszta néhány ártalmatlan csípéssel az alkalmi rovarfuvarozást.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik