Light

10 tökéletes duda, amelyet jobb, ha nem nézegetsz munkaidőben!

24.hu
24.hu

2016. 05. 06. 15:48

Lehetetlen ellenállni nekik. Persze miért is kéne?
Korábban a témában:

Ez a fickó igazán szerencsés, hogy egy ilyen tökéletes dudával játszhat:

Budapest, 2013. március 17.
Skót dudás férfi az Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület által szervezett III. Szent Patrik-napi parádén a budapesti Szabadság téren 2013. március 17-én. Szent Patrik az írek védõszentje, aki életét az írek keresztény hitre térítésének áldozta. Halálának évfordulója az évek során az írek legfontosabb nemzeti ünnepévé vált.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI\Szigetváry Zsolt

A hölgy dudája nagy örömet okoz minden jelenlévőnek:

Budapest, 2011. április 3.
Egy dudás játszik a jubileumi XXX. Országos táncháztalálkozó és kirakodóvásáron a Papp László Budapest Sportarénában április 2-án este.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: MTI\ Mohai Balázs

Egy kicsi, de annál formásabb duda:

Bajmóc, 2015. december 18. 
Egy duda tülök Juraj Dufek dudás és dudakészítõ mûhelyében a szlovákiai Bajmócon (Bojnice) 2015. december 17-én. A közelmúltban tizenöt új elemmel bõvült az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listája, közte a szlovák dudakészítéssel. Az UNESCO közleménye szerint a dudakultúra Szlovákia-szerte fellelhetõ: kiterjed a hangszerkészítéstõl a zenei repertoáron, a stíluson és a díszítésen át a táncig, a hozzá kötõdõ kifejezésekig és népi hagyományokig.
MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: MTI\Komka Péter

Ha az ember ennyire szép dudákat lát, legszívesebben kipróbálná őket:

Bajmóc, 2015. december 18. 
Balra egy magyar, mellette egy szlovák duda Juraj Dufek dudás és dudakészítõ mûhelyében a szlovákiai Bajmócon (Bojnice) 2015. december 17-én. A közelmúltban tizenöt új elemmel bõvült az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listája, közte a szlovák dudakészítéssel. Az UNESCO közleménye szerint a dudakultúra Szlovákia-szerte fellelhetõ: kiterjed a hangszerkészítéstõl a zenei repertoáron, a stíluson és a díszítésen át a táncig, a hozzá kötõdõ kifejezésekig és népi hagyományokig.
MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: MTI\Komka Péter

Néha elég a duda egy részét megmutatni. A többit úgyis megoldja a képzelőerő:

Bajmóc, 2015. december 18. 
Juraj Dufek dudás és dudakészítõ egy duda fejét mutatja mûhelyében a szlovákiai Bajmócon (Bojnice) 2015. december 17-én. A közelmúltban tizenöt új elemmel bõvült az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listája, közte a szlovák dudakészítéssel. Az UNESCO közleménye szerint a dudakultúra Szlovákia-szerte fellelhetõ: kiterjed a hangszerkészítéstõl a zenei repertoáron, a stíluson és a díszítésen át a táncig, a hozzá kötõdõ kifejezésekig és népi hagyományokig.
MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: MTI\Komka Péter

Így lehet ízlésesen megmutatni a nyilvánosság előtt egy szemet gyönyörködtető dudát:

Budapest, 2016. január 15.
Egy Pest megyébõl származó duda a Lajtha László népzenekutató munkásságát bemutató, Az igaz hitben végig megmaradjunk... - népénekkutatás az 1950-es években címû kiállítás megnyitóján a Magyarság Házában 2016. január 15-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI\Szigetváry Zsolt

Ez a duda kissé ernyedt, de azért elfogadnánk:

Bajmóc, 2015. december 18. 
Egy duda Juraj Dufek dudás és dudakészítõ mûhelyében a szlovákiai Bajmócon (Bojnice) 2015. december 17-én. A közelmúltban tizenöt új elemmel bõvült az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listája, közte a szlovák dudakészítéssel. Az UNESCO közleménye szerint a dudakultúra Szlovákia-szerte fellelhetõ: kiterjed a hangszerkészítéstõl a zenei repertoáron, a stíluson és a díszítésen át a táncig, a hozzá kötõdõ kifejezésekig és népi hagyományokig.
MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: MTI\Komka Péter

Lélegzetelállítóan mutat a magyar és a szlovák duda egymás mellett:

Bajmóc, 2015. december 18. 
Pék Dudás Zsuzsi magyar és Juraj Dufek szlovák dudás játszik a szlovákiai Bajmócon (Bojnice) 2015. december 17-én. A közelmúltban tizenöt új elemmel bõvült az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listája, közte a szlovák dudakészítéssel. Az UNESCO közleménye szerint a dudakultúra Szlovákia-szerte fellelhetõ: kiterjed a hangszerkészítéstõl a zenei repertoáron, a stíluson és a díszítésen át a táncig, a hozzá kötõdõ kifejezésekig és népi hagyományokig.
MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: MTI\Komka Péter

Egy sportos portugál Duda:

Sevilla, 2007. május 10.
A Sevilla FC brazil középpályása, Sergio Paulo Barbosa DUDA harcol a labdáért Manuel PABLÓ-val, a Deportivo Coruna játékosával 2007. május 9-én a Spanyol Király Kupa mérkõzésén. (MTI/EPA/JULIO MUNOZ)
Fotó: MTI\EPA\Julio Munoz

Egy jó dudával bármilyen járművet el lehet adni:

Szombathely, 2009. március 10.
Kovács Gábor építész ül fából készített autójában szombathelyi családi házának kertjében. A fémvázra épített háromkerekû jármû kilencven százalékban fenyõfából készült, motorja nincsen, a haladáshoz a hátsó kerekeket kell pedálokkal hajtani a négysebességes váltón keresztül. A kormányról mûködtethetõ indexek, a rádió, valamint a régi, karbid biciklilámpák akkumulátorról üzemelnek. A faautó, amelyre a KRESZ szerint ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárokra, több hónapig készült és hamarosan kigördül az utcára.
MTI Fotó: Czika László
Fotó: MTI\Czika László

Ráadás! A hölgy megmutatja a szép kis kofferját:

Markaz, 2008. április 17.
A múlt század elején Amerikába kivándorolt Gyurkó család hajókofferje. Kézmûvesházat létesített a helyi önkormányzat a Heves megyei Markazon Európai Uniós támogatással. A múlt század elején épült házban a helyi gazdálkodóknak, földmûveseknek állítanak emléket, ahol a Mátraalján élt õseik értékeit szeretnék megõrizni, ápolni. A több száz egykor használatos eszközt a markaziak ajándékozták az önkormányzatnak.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Fotó: MTI\H. Szabó Sándor
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

A naked mole rat can be seen during a press preview of the Aquazoo at the Loebbecke Museum in Duesseldorf, Germany, 21 September 2017. The museum reopens on 22 September after a four year restoration phase. Photo: Ina Fassbender/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.