Light

Egy cuki csaj csinálja a világ legundorítóbb tortáit

Csodálatos tehetsége van Katherine Deynek. A 30 éves nő, aki nővérként dolgozik New York állam északi részén, csak nemrég fedezte fel adottságát, de azóta szinte minden idejét új, kreatív hobbijának szenteli.

Teljesen ehető, és állítólag nagyon finom tortákat gyárt, amikhez azonban első ránézésre, kevesen mernek hozzáérni. Például, mint ez az emberi agy, a gerincvelővel.

Fotó: Katherine Dey / coroflot.com
Fotó: Katherine Dey / coroflot.com

Az első tortája, amit néhány éve ezelőtt készített, egy fatönköt ábrázolt, amin színes gombák nőnek, de rövid idő múlva, sokkal bizarrabb vizekre evezett.

Fotó: Katherine Dey / coroflot.com
Fotó: Katherine Dey / coroflot.com

A BuzzFeed-nek azt nyilatkozta, hogy az inspirációi számtalan helyről érkeznek:

„Imádom a furcsa érzést, amikor valami nagyon valódinak tűnik, de egyáltalán nem az. Vagy például, amikor egy torta nem néz ki túl étvágygerjesztőnek, mégis nagyon finom. Imádok az emberekből egyszerre két, egymással ellentétes érzelmet kiváltani. A dolgok, amiket megformálok, már korábban is foglalkoztattak legyen szó anatómiáról, gombákról, rovarokról, vagy portrékról. A portrékat szeretem a legjobban: sokkal jobban megismerem azt, akinek megformálom az arcát. Imádom a részleteket.”

Fotó: Katherine Dey / coroflot.com
Fotó: Katherine Dey / coroflot.com

Dey realisztikus tortáival rengeteg munka van, hosszas tervezést igényel például, hogy egyben maradjanak. A kész művekre adott reakciók vegyesek, de mindig nagyon erősek. Néhányan nagyon izgatottakká válnak a látványuktól, mások undorodnak tőlük. De akárhányan is vannak azok, akiket felháborítanak a tortái, ő imádja összeállítani őket. Azt mondja, bármennyire is viszolyognak az emberek a tortái láttán, eddig még senki sem tudott ellenállni annak, hogy megkóstolják őket.

Fotó: Facebook / Katherine Dey Art
Fotó: Facebook / Katherine Dey Art

Katherine egyébként nem csak tortákat készít, illusztrációkkal, szobrászattal, és testfestéssel is foglalkozik. További munkáit IDE kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik