Light

Horrorisztikus, ahogy a fejetlen angolna életre kel a grillen

Csak akkor nézze meg a lenti videót, ha elég erős hozzá a gyomra! A benne látható megnyúzott, lefejezett, kibelezett angolna ugyanis úgy kezd el tekeregni a grillsütő rácsán, mintha csak érezné, hogy éppen megsütik.

Bár a hal valószínűleg nagyon friss, nem arról van szó, hogy még életben volna. Az izmok akkor lépnek működésbe, ha jelet kapnak motoros neuronoktól. Ezeket jeleket különböző ionok állítják elő, és terjesztik, mint például a nátrium-ion. Amikor a halat sütés előtt besózzák, a konyhasóban (nátrium-klorid) található nátrium-ionok működésbe hozzák a még elő idegeket, amik aztán parancsot adnak az izmoknak a mozgásra. Kevésbé valószínű, de nem elképzelhetetlen az sem, hogy a mozgási reflexet a sütő hője váltja ki. Az mindkét esetben biztos, hogy a hal nem érezhet fájdalmat, hiszen fájdalomérzet az agyban képződik, az angolnának pedig már nincs feje.

A videót egy turista készítette egy szöuli étteremben. Őt, a jelek szerint egyáltalán nem borzasztotta el a látvány, a Youtube-ra feltöltött felvétel alá ugyanis csak annyit írt: „lenyűgöző, de ummm, nagyon finom”.

(IFLS)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik