Light

A mai Facebook generáció miatt fog kiveszni a cérnalevevős játék?

Ma már az óvodások is a tablet, és a mobil előtt ülve szórakoznak. A régi jó unaloműző játékokra nincs szükségük. Vajon a cérnaátvevős játék, a macskabölcső emiatt fog kiveszni?

Az idősebb generáció jól emlékszik erre a játékra. Garantált unaloműző, teljesen ingyen, Kínából érkező elektronikus kütyük nélkül.

A cérnalevevős játék vagy szövés egy végtelenített zsinórral vagy cérnával végzett játék, melynek során az egyik játékos kezére és ujjai közé meghatározott rend szerint felfűzi, majd a másik játékos szintén az adott szabályok szerint ujjaival alányúl és anélkül hogy szétesne a figura, átveszi egy új elrendezést hozva létre. Ez így megy mindaddig, amíg vissza nem jutnak a kiinduló állapothoz. Néprajztudósok szerint ez az emberiség egyik legősibb játéka, és alighanem mágikus gyökerekre megy vissza – erre utal az alakzatok neve, a kereszt, a víz és a koporsó.

(evamagazin.hu)

De ma már ott a sok online játék, a milliónyi színes, figyelmet lekötő program, miért játszanának a legkisebbek egy darab cérnával?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik