Light

Ismerjék meg Sanyit, a mohácsi szupertacskót

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2016. 01. 07. 14:52

A város közös tacskója, a baranyai cukiságcsászár Sanyi már mindent túlélt. Gyanús, hogy a macskákhoz hasonlóan neki is legalább kilenc élete van.

A Mohácsi Újság tegnap olyan csodás, hollywoodi forgatókönyvbe illő történetet osztott meg Sanyiról, a szupertacskóról, amely után órákon át füstölögtek a túlterheléstől kiégett cukiságreceptoraink.

A most hétéves tacskót gazdái azért vásárolták meg, mert fajtatisztának hitték, de hamar kiderült, hogy ez mégsem igaz, így ezután már nem is foglalkoztak vele. Sanyi a nyakába vette a környéket, azóta pedig a város négylábú sztárjává nőtte ki magát.

A cikk szerint a következő években két gazdája is volt, de négy évvel ezelőtt a virslikutya rájött, hogy élete értelme az, ha egy benzinkútnál ücsöröghet – előbb csak rövid ideig, majd nyitástól zárásig, éjszaka pedig a város szórakozóhelyein boldogítja az embereket. Az írás hamar kitér azonban a kutyus szuperképességeire is, de most inkább át is adnánk a szót a szerzőnek:


Különös ismertetőjele, hogy furcsán kifelé áll az egyik lába, valószínűsíthető, hogy valamilyen baleset érte, ám ennek pontos okáról jelenleg senki nem tud semmit, az tény azonban, hogy amikor legutóbb elütötte egy autó neki semmi baja nem lett, míg a jármű könnyebben sérült.

Sanyi talán legjellemzőbb tulajdonsága, az, hogy imádja az embereket, nem az élelem az, ami vonzza a városba, hanem az emberek közelsége. Persze ezt mindenki más is érzi, hiszen alig találkozni olyan mohácsival, aki ne kedvelné.

Érdekes módon a macskáktól nagyon fél, de rókával már több alkalommal is kergetőzött. A rendőröket viszont mindig megugatja, sokszor meg is kergeti.

A hétéves Sanyi több mindenben is tehetséges, például jellemző rá, hogy nagyon magasra tud ugrani, egyik éjszaka például, bár elsőre nem sikerült, másodjára már simán beugrott egy ház ablakán.

Nem csak a magasugrás, a futás is nagyon jól megy neki, 40 kilométeres sebességgel száguldozik, bárhol, bármilyen időben. Ráadásul ezt öt kilométeren keresztül is teljesíti, vagyis gyakorlatilag lehetetlen lerázni.

Sanyi jelen van a Facebook-on is, ahol már ezernél is többen – jelen pillanatban 1049-en – követik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.