Light

Olyat tett az évszázad postása, amit előtte még soha, senki

24.hu
24.hu

2015. 12. 25. 15:54

Valójában nem tett mást az angol Királyi Posta (Royal Mail) kézbesítője, csak végezte a munkáját, azt viszont az elvárhatónál sokkal lelkiismeretesebben tette. Így sikerült célba juttatnia egy karácsonyi üdvözlőlapot, aminek borítékján csak annyi állt címzésként: Anglia.

A Longlevensben élő Paul Biggs azt mondja, majdnem hanyatt esett, amikor kézhez kapta a levelet, amit az egyik Németországban élő barátja küldött neki. Később kiderült, nem történt csoda, és feladó sem hibázott túl nagyot. Csak egy kicsit lusta volt.

PIC: APEX 24/12/2015 A Christmas card posted from Germany with just 'England' written on the envelope has miraculously reached the right address in Gloucestershire. Paul Biggs, from Longlevens, said he was absolutely shocked when his postman arrived at his front door with the card from his friends in Bitburg in Germany. He said: " I was gobsmacked - I can't believe it - it's eerie. "It's just got 'England' and sent from a sorting office in Bitburg." Royal Mail said its address detectives were renowned but even by their standards it was impressive. Mr Biggs said the card had been sent by his friends in Germany on Monday and was handed to him by his postman on Wednesday morning. ** SEE STORY BY APEX NEWS - 01392 823144 ** ---------------------------------------------------- APEX NEWS AND PICTURES NEWS DESK: 01392 823144 PICTURE DESK: 01392 823145
fotó: Paul Biggs

A német barát nem akart azzal bíbelődni, hogy a rengeteg ünnepi borítékot egyenként kézzel címezi meg, öntapadós levonókat nyomtatott. Az Angliába küldendő levélre utólag, a biztonság kedvéért azért tollal odakanyarította a cím alá, hogy „Anglia”, a feladó, vagyis a saját címe alá meg azt, hogy Németország. Csakhogy Biggs úr leveléről leesett a címmatrica, de szerencsére csak az után, hogy a postán kiosztották a megfelelő körzetbe.

A kézbesítő, látva a cím nélküli levelet csak annyit tett, hogy egész nap kérdezősködött az útvonalán, hogy nem ismer-e valaki olyan embert, aki Németországból vár levelet. Biggs úr válaszolta neki azt, hogy neki vannak ott barátai, így a többi postájával együtt már készhez is kapta a borítékot. Miután az első megdöbbenéséből magához tért, meg is ajándékozta a postást egy üveg kiváló borral.

(via BBC)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.