Light

Egy japán textilcég szerint úgy fogyhatunk a legkönnyebben, ha fát eszünk

Vagyis tésztává alakított faforgácsot, de a lényeg végülis ugyanaz.

Az oszakai központú Omikenshi az emészthetetlen cellulózt, faforgácsot és leopárdkontyvirágot (más néven ördögnyelv, kígyópálma, vagy elefántjam, esetleg konjak, de semmiképp sem konyak) alakít szuper, rostokkal teli lisztté, amelyből aztán tésztát készít.

noodle2_vhdr

A glutén- és zsírmentes, alacsony szénhidráttartalmú tésztának egyelőre még nincs neve, de annyi egészen biztos, hogy kilogrammonként alig hatvan kalóriát tartalmaz. Ez a mennyiség megegyezik 40 gramm makaróni, vagy 16 gramm cérnametélt energiatartalmával.

noodle1_DLQF

A vállalat termékfejlesztési menedzsere, Takashi Asami szerint a liszt nagyipari gyártása a jövő évben kezdődhet, rögtön, miután a 2,3 milliárd forintos beruházással elkészülő gyártósorok elkészülnek. Havi harminc tonna fog elkészülni belőle, de ez a szám természetesen a gyártósorok fejlesztésével többszörösére is nőhet. A fa-alapú liszt bármilyen hagyományos liszt helyett tökéletesen használható lesz.

Japánban az egészséges ételek piaca rohamosan nő, így nem az Omikenshi az egyetlen, amely új módszerekkel próbál meg ételeket, vagy épp italokat létrehozni – az ország második legnagyobb papírgyára, a Nippon Paper Industries Co. például egy új teát hoz forgalomba, amely segít egészséges határok közt tartani a koleszterinszintet, sőt, és enyhíti a fáradt szem fájdalmait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik