Light
Calif. Gov. Arnold Schwarzenegger  during a tour of the green technology company Serious Materials in Sunnyvale, Calif., Wednesday, April 21, 2010. Serious Materials specializes in better insulation in homes and offices with specialized windows and drywall material using green technology.  (AP Photo/Paul Sakuma)

Arnold Schwarzeneggeré a valaha írt legzseniálisabb politikusi anyázás

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2015. 11. 17. 13:44

A Terminátorból lett kormányzóról sosem feltételeztük, hogy ennyire ügyesen forgatja a szavakat.

A valaha volt legnépszerűbb kormányzóként (89%-os támogatottsággal) induló, de a legnépszerűtlenebbként (23%) elhagyó Schwarzenegger 2009-ben azzal fenyegette meg a demokrata törvényhozókat, hogy mind a hétszáz, általuk benyújtott törvényjavaslatot megvétózza.

Néhány nappal később váratlanul megjelent egy demokrata párti adománygyűjtő gálán, de amint megjelent, azonnal kifütyülték, a javaslatokat benyújtók egyike, Tom Ammiano pedig előbb hazugnak nevezte a kormányzót, majd kisétált a teremből, de előbb még a következő szavakkal kérte Schwarzeneggert tompora megérintésére: “csókold meg a meleg seggem!”

Hollywood star Arnold Schwarzenegger rides a London Cycle Hire Scheme bicycle during a photocall with London Mayor Boris Johnson, in London, on March 31, 2011. Schwarzenegger met Johnson Friday to exchange ideas on how to drive forward markets for low and zero emission technologies. AFP PHOTO/Ki Price (Photo credit should read Ki Price/AFP/Getty Images)

Néhány nappal később a kormányzó megvétózta az Ammiano által jegyzett javaslatot, és a következő levelet küldte neki:

A Kalifornia állambeli törvényhozás tagjainak:

A 1176-os törvénytervezetet aláírásom nélkül küldöm vissza.

Egy ideje kifogásoltam már, hogy a fontos dolgok felett elsiklanak, miközben rengeteg felesleges tervezet érkezik hozzám megfontolásra. A vízreform, a börtönreform és az egészségügyi ellátás reformja mind fontos ügy, melyeket a kabinetem tett le az asztalra, de a törvényhozás egyszerűen csak lesöpörte onnan.

Újabb törvénykezési időszak telt el olyan nagy reformok nélkül, amelyet a kaliforniaiak mindenképp megérdemelnének. Ennek fényében, alapos átgondolás után, azt hiszem, felesleges aláírnom ezt a tervezetet.

A hivatalos sorok első betűit összeolvasva kapott “Fuck you”, azaz “B*szd meg” egyértelműsíti, hogy Schwarzenegger némiképp a szívére vette a gálán történteket.

Hasonlóan parádés akrosztichont a világtörténelem során a volt Terminátoron kívül valószínűleg csak Kosztolányi Dezső követett el Nyár, nyár, nyár című költeményében:

Karinthy Frigyesnek, úri-magának, az embernyi embernek,
De kicsit talán a Kálomistának is küldöm, azzal az
Instanciával, hogy ne átallaná elolvasni ezt a nekem-kedves
Poémát, minden irányban.


Ny
ár,
A régi vágyam egyre jobban
Lobban,
De vár még, egyre vár.
Kár
Így késlekedned, mert az éj setétül.
Az élet
Siralmas és sivár
Enélkül.
Gigászi vágyam éhes, mint a hörcsög,
Görcsök
Emésztik s forró titkom mélye szörcsög.
Mostan hajolj feléje.
Közel a lázak kéjes éje.
Akarod?
Remegve nyújtsd a szájad és karod.
Itt ez ital illatja tégedet vár.
Nektár.
Te
Hűtelen, boldog leszel majd újra, hidd meg.
Idd meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.