Light

Elhunyt a világ legdeszkásabb kutyája

Kutya még sose közlekedett ilyen szédítő tempóval gördeszkán, mint a bulldog. Tillman örökre beírta magát az ebtörténeti krónikákba, gazdája gyászolja.

Tízéves korában elpusztult a világ leggyorsabban gördeszkázó kutyája Dél-Kaliforniában. A Tillman nevű angol bulldog gazdája, Ron Davis szerint kedvencénél szívritmuszavar jelentkezett a nyáron, ezért szívizombetegség alakult ki nála. A kutya helyi idő szerint kedden pusztult el, útban az állatkórházba.

Tillman egy 2007-es gördeszkás videójával vált híressé, amit több mint húszmilliószor néztek meg a YouTube-on és később egy telefonreklámba is bevágták. “Ő volt a legjobb barátom, a testvérem, az árnyékom, ha pedig szerepelnie kellett, mindenkit elkápráztatott. Több millió embernek csalt mosolyt az arcára világszerte” – mondta 27,2 kilogrammos kedvencéről Davis.

A pofáján és mellkasán fehér, a teste többi részén világosbarna bulldog a Hallmark csatorna Who Let the Dogs Out című valóságshowjában is szerepelt. Hat évvel ezelőtt aztán a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ leggyorsabban gördeszkázó kutyája: 19,678 másodperc alatt gurult 100 métert.

Az Oxnardban élő Davis soha nem is próbálkozott hagyományos kutyatrükkök betanításával Tillmannél, aki szinte magától kapott rá a gördeszkázásra és több száz órányi gyakorlással vált a mesterévé. Az angol bulldog szeretett hódeszkázni, szörfözni és egy speciális ülésben ülve terepjárózni is – írja nekrológjában az MTI.

Deszkás kutyáról, ha nem is Tillmanről írtunk már korábban is, kattintson csak ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik