Light

Nagyban ünnepelték a szarvasok elejtését a vadászok, amikor rájöttek, hogy azok egy állatkertben vannak

Ha a norvégok úgy értenének a focihoz, mint a vadászathoz, a magyar válogatott talán már ott érezhetné magát Franciaországban, az EB-n. Na jó, ne általánosítsunk, biztosan nem minden norvég akkora balfék, mint az a csapat, akiknek sikerült kilőniük két állatkerti szarvasbikát.

„Először nem akartam elhinni, az elő percek meglehetősen szürreálisak voltak” – nyilatkozta a The Local norvég kiadásának Heinz Starthmann, a narviki Polar Park állatkert vezérigazgatója. „Nagyon szomorú eset, öt szarvasunk volt, most meg már csak három van” – tette hozzá.

A vadászok maguk hívták fel az állatkertet, hogy tájékoztassák őket a történtekről és bocsánatot kérjenek. Azt mondták a kutyáik vezették őket téves nyomra. Valahogy bejutottak az állatkert területére, jelzésükre a gazdik buzgón tüzelni kezdtek, csak későn vették észre, hogy a kerítésen át magánterületre lőttek be.

Arne Nysted, Troms megye törvényszékének vezetője szerint nincs miért büntetni a vadászokat: „ez egy megbocsájtható hiba volt, ami bárkivel megeshetett volna. A park területén kívül teljesen törvényes a vadászat, azt hiszem, mindenki megérti, hogy nem szándékosan tették” – mondta.

Katrina Grimnes, az ügyben illetékes rendőrkapitányság szóvivője viszont azt nyilatkozta, hogy kihallgatják a vadászokat, addig viszont nem kommentálják az ügyet. A rendőrök megnézik majd azt a helyet is, ahonnan a lövéseket leadták, hogy meggyőződjenek róla, mit láthattak onnan a vadászok.

A Polar Park kártérítést követel a lelőtt állatokért, és máris elkezdtek szarvasutánpótlást keresni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik