Light

A bicikli a legjobb önvédelmi fegyver, avagy ha rövid a bicepszed, toldd meg két kerékkel

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2015. 10. 07. 12:16

A Pearson’s Magazine nevű, 1896-1939 közt megjelenő havilapba ugyan olyan hipermenő művészek írtak, mint Maxim Gorkij, H.G. Wells (a legendás Világok harca is itt debütált), vagy épp George Bernard Shaw, az újság a kerékpárosok számára mégsem erről marad emlékezetes.

Az Önvédelem kerékpáron címmel 1901 áprilisában megjelent írás, melyet Marcus Tindal jegyzett, már rövid cikkösszefoglalójával elvitte a valaha volt legfigyelemfelkeltőbb szöveg díját. Így hangzott:

Ahogyan a legjobban megvédheti magát a modern útonállók támadása ellen, megmutatva, hogyan viselkedjen, ha koldusok fenyegetik, ha egy másik kerékpáros kapja el, vagy ha különböző körülmények közt megtámadják; mindemellett azt is megmutatja, hogyan használhatja kerékpárját fegyverként.

A cikk képek segítségével, valamint bőséges leírással mutatja be a legjobb módszereket, melyeket animációvá alakítva mutatunk be.

Így használja a kerékpárját pajzsként

Így használja fegyverként

Így lepjen meg egy támadó csavargót

Ha el akarja kapni egy tolvaj, hirtelen húzza be a féket, hagyva, hogy az nekiütközzön a hátsó kerekének

A vízzel lespriccelés hatásos fegyver

Bátran tekerjen támadója felé, majd ugorjon rá

 

A teljes cikk elérhető itt:

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.