Light

Te mit tennél, ha tizenegy kiló fű törné át a tetőd?

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2015. 10. 03. 08:30

Az arizonai garázs tetejét áttörő méretes csomag porrá zúzta a kutyaházat. Az állat szerencsére épp nem volt benne.

A Nogales kertvárosában élő házaspár, Bill és Maya Donnelly egy szép szeptemberi hajnalon óriási robajra ébredt, de gondolták, hogy csak egy hatalmas villám csapott be a közelben, így nem is igazán tulajdonítottak neki túl nagy jelentőséget.

Néhány órával később, miután a gyerekek már elindultak az iskola és a munkahely felé, a feleség a konyhaablakból meglepetten konstatálta, hogy a váratlan ébresztőt talán mégsem egy villámnak köszönhetik, hiszen az elég ritkán szórja tele a garázsbejárót tető- és fadarabokkal.

Fotó: USA Today

Az igazi meglepetés azonban a garázsban érte: a tetőt egy rejtélyes csomag törte át, majd olyan erővel zuhant rá a emény műanyag kutyaházra, hogy az darabokra tört.

Fotó: USA Today

A nő természetesen nem habozott kibontani a kivételesen korábban érkező karácsonyi ajándékot, de a Mikulástól kért pulóver és új botmixer helyett 10,8 kilogrammnyi elsőrangú marihuánával találta magát szemben, melynek piaci értéke a tengerentúlon közel 2,6 millió forint.

A rendőrség véleménye szerint a csomag egy ultrakönnyű, drogcsempészetre használt repülőgép rakományának része volt. Az Egyesült Államokban az efféle gépek repüléséhez semmiféle jogosítvány, vagy képzés nem szükséges, így bárki vezethette a járművet. Az eszköz egyébként korántsem ismeretlen a bűnüldöző szervek számára: éjszakánként rendszeresen hallható a gépek jellegzetes zaja, amelyek az amerikai oldalra érve a levegőből dobják le csomagjaikat, majd térnek vissza Mexikóba. A tizenegy kilós fogás a korábbi alkalmakhoz képest elég lényegtelennek tűnik, 2011-ben például 795 kilogrammnyi marihuána kidobását nézték végig a helyi seriffhivatal munkatársai.

A cikk főképe a The Goodies fotója.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.