Light

Gyorskaján élő rágcsálók vették át az uralmat a net fölött

Pizzás patkány és shake-es mókus tematizálja a közvéleményt.

Tegnap egy patkány volt a globális világháló legmenőbb állata, ma már egy mókus. Az köti össze őket, hogy mindketten kedvelik a gyorséttermek kínálatában kapható ételeket. Kezdjük a frissebb élménnyel: a nap felfedezettje

a shake-es mókus.

Az állatka New Yorkban él, és felettébb kedveli a csokis turmixot. Az emberek az „Oh my God!” (Istenem!) kifejezés ismételgetésével mutatják ki, hogy mennyire kis ügyes és teljességgel önellátó ez az édesszájú rágcsáló.

Bezzeg tegnap még mindenki egy másik állatkáról beszélt. Ő volt a

patkány, aki elvitelre kért pizzát.

A Washington Post remek összeállításából kiderül, hogy milyen villámgyorsan lett a rágcsálóból világsztár (és mém). Még szeptember 21-én éjjel 1-kor vette őt videóra a manhattani metróban egy Matt Little nevű színész-humorista; délután 1-kor tette ki a felvételt Instagramra; majd a – váratlan sikert követően – a YouTube-ra. Két órán belül megjelent (a Gawkertől  a BuzzFeed-ig) a legfontosabb site-okon, és délután 3-ra már megvolt az első mémfotó.

Fotó: twitter.com/moneyries
Fotó: twitter.com/moneyries

Még 4-et sem ütött az óra, mire a Twitteren megjelent a @NYCPizzaRat humoroldal, amely a „patkány nevében” posztolni kezdett. Utána percenként 400 tweet jelent meg a témában, később kvíz, tematikus dallista is következett.

Aztán meg jött a shake-es mókus, és azóta szerencsétlen pizzás patkányról már senki nem beszél :(

Ajánlott videó

Olvasói sztorik