Light

Úgy berúgott a mérnökhallgató, hogy tervezett egy repülőt

Vízfelszín-közeli repülésre alkalmas gép tervrajzát alkotta meg a fiatalember. A mámoros éjszakából semmire nem emlékszik.

Olyat már hallottunk, hogy valaki alkoholos állapotban / kábszi hatása alatt zenét szerez, verset vagy novellát ír, fest, képzőművészeti alkotást hoz létre; viszont olyan sztorihoz még nem volt szerencsénk, hogy valaki annyira kokira itta volna magát, hogy a delíriumos ködben tervez egy járművet. A michigani műszaki főiskola mérnökhallgatójának, egy bizonyos „Marknak” (valódi nevét az illuminált állapot miatt nem vállalja) köszönhetően most már erre is van precedens.

Kollégiumi szobatársa, Keith Fraley írta ki a Twitterre, hogy Mark a minap sakálrészegen állított haza, megtervezett egy repülőt, majd lefeküdt aludni, reggelre pedig semmire nem emlékezett az egészből.

Keith elmesélte a Guardiannek a bizarr este egyes részeit. Mark este fél 12-kor érkezett haza, – rengeteg rum- és vodkaalapú ital után maximálisan részegen –, magához vette a szakkönyveit, és kirontott a szobából.

Hajnali fél 2-kor visszatért, és elkezdte mutogatni és magyarázni a számításait és a tervrajzokat.  Barátai visítva röhögtek a prezentáción, de Mark egyáltalán nem volt olyan állapotban, hogy ezt észrevegye.

Másnap(osan) semmire nem emlékezett a mámoros és igen aktív éjszakából.

Mint kiderült, egy ekranoplánt tervezett (vízfelszín-közeli repülésre alkalmas gép, amely se nem repülőgép, se nem hidroplán, és nem is légpárnás vagy szárnyashajó). Hogy mennyire működőképes a konstrukció, hamarosan kiderül, a fiatalember készít a tervek alapján egy távírányítású modell-változatot.

A Twitteren a hozzászólások között az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy mit fogyasztott Mark a bizonyos estén (mert akkor kérnének a hozzászólók is belőle). Nem kizárt, hogy a delíriumos mérnök hamarosan ismét csúnyán lerészegedik, hogy valami egyedit tervezzen – szurkolunk neki, ám természetesen senkit nem biztatnánk arra, hogy kövesse a példáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik