Light

Őrületes méretű birkát találtak Ausztráliában – fotó

Rettenetesen néz ki szegény, de már szerveződik a lecsupaszítása.

Gigantikus bundájú merinó juhot találtak Ausztráliában. De annak az állatnak valami akkora bundája van ám, hogy egyből az ausztrál birkanyíró bajnokot kellett riasztani!

A BBC is beszámolt a csudálatos – és egyben szegény szerencsétlen – lényről, aki 4-5-ször akkora, mint egy átlagos birkatársa. Vélhetően hímről (azaz kosról) van szó, ám ezt egyelőre igen nehéz megállapítani.


Fotó: Europress fotóügynökség

Az Ausztrália Fővárosi Terület állatvédő ligájának (RSPCA) vezetője, Tammy Ven Dange elmondta, hogy ez az egyik legnagyobb juh, amit valaha láttak. Akkora szegénynek a gyapjúja (mármint a birkáé, nem az állatvédő liga vezetőjéé), hogy az már veszélyezteti az életét, így aztán meg kell nyírni.

A feladat vélhetően a négyszeres ausztrál birkanyíró bajnokra, Ian Elkinsre hárul majd, aki szerint a borzasztóan kinéző állat borotválása élete egyik legnagyobb kihívása lehet. Egy érdekes adat: a leghíresebb új-zélandi birka, Shrek (akit 6 év csatangolás után fogtak be) nyírását annak idején élőben közvetítették a tévétársaságok; az állatról 27 kiló gyapjút távolítottak el.

Ő volt az (a képen bal oldalt látható):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik