Light

Tökéletes drámai érzékkel bukkant fel a bálna

balna(960x640).jpg (Array)
balna(960x640).jpg (Array)

A tudós épp azt magyarázta a kamerának, hogy miért lehetetlen kiszúrni a vízben a hatalmas tengeri emlősöket, amikor hirtelen…

Van úgy, hogy az, amire az ember vár, nem akar megérkezni. Aztán amikor mégis, az olyan, mintha a legtökéletesebb pillanatban történne. Ez történt a BBC új, Big Blue Live című dokumentumfilm-sorozata forgatásán Mark Carwardine, zoológussal is.

A tudós épp azt mesélte a kamerának, hogy már hajnal óta hánykódnak a nyílt tengeren, egy olyan területen, ahol elvileg gyakran előfordulnak kék bálnák, hogy lencsevége kapják a világ legnagyobb élőlényét, de a vízen kívül semmit sem láttak. Azt is megmagyarázta, hogy miért nem:

„Amikor körülmények olyanok, mint ma – gyenge szél fúj – és rengeteg a fehér tarajú hullám, szinte lehetetlen kiszúrni, amikor fújtatnak. Hatalmas kihívás, ami egyszerre izgalmas, ugyanakkor nagyon frusztráló is. Tudod, hogy itt kellene lenniük, de mégsem látod őket sehol…” – mondta Carwardine, és abban a pillanatban, szinte közvetlenül a hajó mellett bukkant fel egy bálna. Ha ez nem, akkor vajon mi a tökéletes időzítés?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik