Light

Tíz tipp, hogy túlélj egy átmulatott fesztiválnapot

Egy fesztiválra az gondtalan szórakozás miatt megy az ember, de azért nem árt a gondos előkészület, hogy tényleg gondtalan legyen az élmény.

Az első és legfontosabb: nézd át jó előre a programot, hogy tudd, mit akarsz megnézni. A végén persze minden terv a dugába dől, amint összeismerkedsz egy jó társasággal az egyik sátornál, akik állítják, az ismeretlen banda, akikről még sose hallottál, a legjobb bulit fogja tolni az egész fesztiválon.

Sokat fogsz sétálni, ugrálni és táncolni, így a kényelmes cipő elengedhetetlen. A legjobb egy már jól kitaposott darab, felesleges most menőzni a legújabb szerzeményeddel.

Szintén a kötelező darabok közt szerepel a pulóver. Délután, a ragyogó napsütésben tök feleslegesnek tűnik, de a hajnali hűvösben áldani fogod az eszed, hogy magaddal hoztad. Az ital ugyanis csak egy ideig melegít.


Kép forrása: Thinkstock 

Ha már ital. A legjobb tanács, hogy biztos túléld az estét persze az, hogy ne igyál SEMMIT. De hát mégiscsak magyarok vagyunk, akiknél egy háromnál több fős társasági esemény sem működik ital nélkül. Szóval, ha már iszol, mert iszol, legalább csináld értelmesen. És, ha lehet, ne igyál összevissza mindent.

És még így is berúgsz. Ez van. Mivel a másnapi fejfájások zömét a kiszáradás okozza, előzd meg. És már a fesztiválon igyál vizet. Sokat. A mojito nem számít.

Mobiltárca! Aki valaha hagyta már el a komplett tárcáját egy átmulatott este után, az tudja, hogy egy fesztiválra pláne nem érdemes az egész motyót magával cipelnie. Az NFC-képes telefonokon működő Telekom Mobiltárca például sokkal biztonságosabb, kényelmesebb és menőbb is a dugig töltött pénztárcánál. Hogy miért? Nos, mert mindig kéznél van, minden kártyát egyben kezel és nem csak fizetésre jó. Ó, és azt mondtuk már, hogy amúgy nagyon menő?


Kép forrása: Thinkstock 

És, ha már telefon: soha, ismételjük, SOHA nem menj úgy egy fesztiválra, hogy nem töltötted fel a mobilod. Bár ma már alap, hogy van mobiltöltőállomás, tényleg ott akarsz álldogálni mellette?

Ma már minden mobil zseblámpa is egyben, a biztonság kedvéért azért jó elraksz a táskádba egy oldschool fajtát is. Miért? Hogy a sötétben is megtaláld az utat a következő helyszínre, a mobilod véges akkuenergiáját meg használd másra. Mondjuk a selfiekre.

+1: másnapra legyen nálad egy jó kis pálinka. Mert csodát tesz a másnapos gyomorral, és megkönnyíti, hogy a lehető leggyorsabban újra embernek érezd magad. (Kivéve persze, ha vezetsz, vagy dolgozol.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik