Light

Élőben közvetítette, ahogy kirabol egy lakást – videó

Ennyire ostoba? Ennyire vágyik a hírnévre? Vagy mi ez az egész?

Fura e-mail futott be az egyik népszerű holland blog postafiókjába: valaki azt írta benne, hogy be fog törni egy házba, hogy elraboljon ezt-azt. Valószínűleg maguk a bloggerek lepődtek meg a leginkább, amikor meglátták azt a videót, amit önök is megnézhetnek alább.

A fickó tényleg megcsinálta – nemcsak a betörést; de még élő közvetítéssel is kedveskedett.

A Periscope nevű alkalmazás segítségével 8 (nyolc) ember követte, ahogy az (eleddig) ismeretlen tettes behatol egy lakásba, és szép lassan elpakolja az értéktárgyakat. Talán a betörő kevesellte a nézettséget, mert utána a vágott verziót is feltöltötte a YouTube-ra, így most már bárki bármikor megtekintheti, amint a gazfickó végigmegy a lakáson, és eltesz egy ékszeres doboznak tűnő tárgyat, egy laptopot, és talán – ha jól láttuk – útleveleket is.

Felmerül az emberben néhány kérdés… de… inkább majd csak a videó után fejtjük ki, hogy mi minden jutott eszünkbe.

Mi értelme van élőben közvetíteni egy betörést? 15 perc hírnév? Hogyhogy pontosan tudta, hogy mit hol kell keresnie? Talán közeli ismerősének ingatlanát pucolta ki? Vagy netán önbetörést vett fel videóra a kis ravasz? Vagy az egész egy marketingkampány része, és hamarosan a blog (vagy egy új mozifilm, vagy a Periscope-alkalmazás) bejelenti, hogy csak ők gerilláskodtak? Ön szerint mi lehet az ügy hátterében?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik