Light

Lenyűgöző, ahogy ezer zenész ad elő egyszerre egy számot

Rockin1000(960x640).jpg (Array)
Rockin1000(960x640).jpg (Array)

Nem csoda, hogy alig egy nap alatt már négymilliószor nézték meg.

Briliáns, és meglepően megható videót készített ezer olasz zenész, akik egyszerre játszották el a Foo Fighters 1999-es slágerét, a Learn to Fly-t. A csodás megaelőadásról készült felvételt csütörtökön tették közzé a YouTube-on, és azóta már több mint négymilliószor nézték meg. Pedig igazából csak öt embernek szánták: a Foo Fighters tagjainak. A produkcióval ugyanis azt akarják elérni, hogy az együttes adjon egy koncertet Olaszországban, egészen pontosan Cesena városában.

Az ötlet egy bizonyos Fabio Zaffagninitól származik, aki még tavaly májusban gondolta ki az ezerfős zenélést, hogy valami igazán ütős dologgal hívják fel magukra Dave Grohl, a Foo Fighters frontemberének figyelmét. Néhány barátjával 2014 szeptemberében kezdték el szervezni az egyszámos megakoncertet, amit végül most tudtak megvalósítani.

 

A videó hatalmas siker lett, hiszen egy nap sem kellett ahhoz, hogy az egész világon ámuldozva nézzék az emberek. A legfőbb kérdés persze az, hogy látták-e a Foo Fighters tagjai. Amire a válasz az, hogy igen. És úgy tűnik, hogy a szervezőknek sikerült elérniük céljukat, és az amerikai együttes fel fog lépni Cesena városában.

A Foo Fighters hivatalos Twitter-oldalán ugyanis az alábbi bejegyzés jelent péntek reggel: Ci vediamo a presto, Cesena (Hamarosan találkozunk, Cesena).

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik