Light

Vírusvideó lett egy 1994-es jegesmedve-támadás felvétele

Földrengés, bombázás: egymillió percnyi értékes archív anyag került fel a YouTube-ra.

1994-ben történt egy jegesmedve-támadás, amely akkoriban bejárta a világsajtót. Az egyik alaszkai állatkertben történt; egy Kathryn Warburton nevű ausztrál turista úgy gondolta, remek ötlet megközelíteni Binkyt, a jegesmacit. Ezért képes volt két kerítésen is átmászni.

De nem volt remek ötlet.

Binky azonnal rátámadt; a videón azokat a pillanatokat láthatjuk, amikor már a látogatók kétségbeesetten próbálják leoperálni a nőről a jegesmedvét.

A felvétel érdekessége, hogy mivel 1994-ben még híre-hamva sem volt a YouTube-nak, így most, 21 év után került fel a megosztóra, és éppen most lép vírusvideó-státuszba.

A film az AP hírügynökségnek és a British Movietone-nak köszönhetően jelent meg a YouTube-on, és további egymillió percnyi (!) értékes archív anyag követi majd. A most digitalizált felvételek egyfajta filmes enciklopédiaként működnek, hiszen a szakik 550 ezer filmet töltenek fel, amelyek 1895-től (!) napjainkig készültek; láthatunk köztük felvételt az 1906-os San Franciscói földrengésről, Martin Luther King letartóztatásáról, Pearl Harbor bombázásáról, vagy éppen arról, ahogy Marilyn Monroe megérkezik Londonba.

De most már következzék a jegesmedve-támadás, szigorúan 18 éven felülieknek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik