Light

Nyaral a király, takarodjon a strandról a pórnép!

Salman bin Abdulaziz (Array)
Salman bin Abdulaziz (Array)

A szaúdi királynak van egy villája a Riviérán, a közeli szabadstrandot meg jól lezárják, mialatt Szalmán ott nyaral. Van is felháborodás.

Megtiltják a belépést egy nyilvános standra egy dél-franciaországi üdülőhelyen a szaúdi uralkodó nyaralásának idejére. A Cannes-nal és Antibes-bal határos Vallaurisban fekvő partszakasz fölötti villa a szaúdi királyi család tulajdona, Szalmán király várhatóan a jövő héten érkezik a Riviérára – közöltek a helyi hatóságok.

Az intézkedés a király repülője érkezésének bejelentésekor lép életbe, várhatóan egy nappal az érkezés előtt. Betartatására rendőrök felügyelnek az uralkodó szabadsága alatt – közölte Philippe Castanet grasse-i alprefektus, aki biztonsági okokkal indokolta az eljárást.

 

A La Mirandole nevű strand “privatizálása” felháborította a strandolókat. “Legyen szó róla vagy bármelyik más milliárdosról, mindig előnyt élveznek az egyszerű emberekkel szemben” – méltatlankodott egy segédápolónő, aki két lányával ment fürdeni. A múlt héten munkások engedély nélkül rácsot akartak elhelyezni a homokos partszakaszhoz vezető aluljáróban. A városháza, amely nem tudott a munkákról, félbeszakította az építkezést.

Néhány nappal korábban – szintén engedély nélkül – betontömböt helyeztek a homokba, amire liftet építenek. A városháza az építkezés fölött szemet hunyt, azzal a feltétellel, hogy távozáskor a liftet lebontják. A francia sajtó úgy tudja, hogy a januárban, Abdalláh király halála után trónra került 79 éves Szalmánt több mint 400 fős személyzet kíséri el a szabadságára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik