Light

Ez az ország vörös rongyokba öltözött

vihar (Array)
vihar (Array)

De már nem sokáig, az esti hidegfront átmenetileg letépi a hőségriasztás vörhenyét.

Vasárnap még kemény nap előtt áll Európa és kicsiny nemzetünk, Magyarország is: markáns hőséggel kell megküzdenünk. A Köpönyeg azt írja, hajnalban keleten még lehet zivatar, nappal változóan felhős lesz az ég.

Késő délutántól jön az újabb zivatarlánc, északnyugaton törnek be a felhők. Ennek megfelelően előbb déli, majd északnyugati szél fog fújni. Országosan 34 és 40 fok között lesznek a hőmérsékletek, emiatt harmadfokú, vörös hőségriasztás van érvényben (nem csak itt, hanem a Meteoalarm szerint Szerbiában, Horvátországban és Montenegróban is). Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy keressük az árnyékot és töméntelen vizet igyunk!

Hétfőn segíteni fog az átvonuló hidegfront, ugyan 30 fok felett marad a hőmérséklet, de sokkal tűrhetőbb lesz. Nyugaton és északkeleten még lehet zápor meg zivatar. A hét további részében, száraz, napos és forró napok jönnek, csütörtökön az Alföldön már 40 fok is lehet. Szombat este jöhet az újabb hidegfront, heves zivatarok, viharos szél érkezik, reméljük, nem lesz olyan durva, mint az előző volt.

Mindenesetre a heves zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyére másodfokú, míg a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik