Light

Négy utazási iroda bukott meg az ellenőrzéseken

utazási iroda (Array)
utazási iroda (Array)

Lezárult a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) fokozott nyári ellenőrzése: 252 millió forinttal megemelték a vagyoni biztosítékot, négy utazási vállalkozó engedélyét pedig visszavonták.

A kereskedelmi hatóság az utazási irodáknak az előző évben elért forgalmi adatai, árbevételei alapján vizsgálta felül a korábban igazolt vagyoni biztosítékok mértékét, továbbá ellenőrizte rendelkezésre állásukat.

A vizsgálat mind a 650 utazásszervezőre kiterjedt. Az ellenőrzések hatására 53 utazási iroda több mint 252 millió forint összértékben emelte meg az utasok befizetéseinek biztonságát is garantáló vagyoni biztosítékát még a nyári főszezon előtt – közölte honlapján az MKEH.

A tájékoztatás szerint a hatóság négy utazási vállalkozó engedélyének visszavonásáról döntött, mert az utazási irodák nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket és a korábban igazolt biztosítékok mértékének megfelelősége így nem volt megállapítható. Az érintett utazási irodák engedélyének megvonására tehát nem fizetésképtelenség, hanem jogszabályi kötelezettség nem teljesítése miatt került sor. A döntések három utazási iroda esetében már jogerőre emelkedtek – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik