action park csúszda (Array)
Light

Másfél perc egy menet a Guiness-rekorder csúszdán

A 610 méteres játékszer működéséhez több mint 3800 liter víz kell óránként.

Az amerikaiak két dolgot szeretnek igazán: a mókát, és mindent, ami nagy. Nyáron ez praktikusan a hatalmas vízicsúszdákat jelenti. A legmeredekebb, a Royal Flush nevű csúszdát már bemutattuk néhány hete, most egy itt egy vetélytárs.

A világ leghosszabb csúszdája Guinness rekordját, a maga 610 méteres hosszával a New Jersey-i Action Park csúszdája tartja, ami egyelőre nem kapott saját nevet. A felfújható játékszer meglehetősen vízigényes: óránként, nagyjából 3800 liter víz szükséges, egy csúszás azonban közel másfél percig tart rajta. Visszatérni a startponthoz valószínűleg tovább tart, annak ellenére is, hogy láthatóan sífelvonó is működik mellette.

(Forrás: Metro)

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.