Light

A déli part legkedveltebb, ingyenes családi fesztiválja

Szemes fesztivál (Array)
Szemes fesztivál (Array)

A hagyományos XXI. Szemes Fesztivál idén is több izgalmas zenei csemegével (Járai Márk, Ocho Macho, HoneyBeast, Sárik Péter&Berki Tamás, Ivan&the Parazol, Margaret Island, Heted7 zenekar, Szeder, Firkin), kiállítással, gasztronómiai varázslattal kedveskedik látogatóinak.

Miért a Szemes Fesztivál? Mert egy Balaton parti település, mely otthont ad a képzőművészeknek, alkotóknak, zenészeknek, ahol alkotó munka folyik 5 napon át, lüktető kulturális központtá válnak a lakatlan épületek, élettel telnek meg nem használt területek – ahol előtérbe helyezik az alkotó tevékenységet, kreativitást, mindezt remek hangulatban, izgalmas zenei programokkal.

 

Egy nagyszerű színházi élménnyel kezdődik az idei fesztivál – Parti Nagy Lajos: Ibusár című darabja Nádasy Erika előadásában a Latinovits Zoltán Művelődési Ház színpadán július 15-én este, mely igazi csemegének ígérkezik.

A Vigadó – idén talán utoljára – július 16-án késő este nyitja meg ideiglenes kapuit a pART dunaharaszti alkotó csoport monumentális kiállításával, Bognár Gábor hangszer kiállításával, Sárik Péter és Berki Tamás, a friss Fonogram díjas előadók koncertjével és Balogh Janka Mozgásműhelyének táncelőadásával. Itt mindennap különböző programokon – koncert, jógaóra, képregény rajzolás, versszínpad, színházi előadás, zenés szieszta – vehet részt az érdeklődő közönség. Vendégünk idén többek között: Szabó Benedek és a Galaxisok, Horváth Mihály és Fekete Jenő, Szeder, a MeloDisztik duó, Lány a Liftben, a Kodachrome duó, a Budaörsi Diákszínpad.

A fesztivál idén is örömmel fogad be fiatal, kezdő zenekarokat, lehetőséget kínálva a minél szélesebb körű bemutatkozásra. Kiemelten támogatjuk az élőzenei produkciókat, ezért csak és kizárólag a fesztiválon élőzene lesz hallható a különböző helyszíneken. Fontos számunkra az érzékenyítő program, idén a Paracitera zenekar mutatkozik be: a zenekar elsősorban fiatal felnőtt autistákból és down-szindrómásokból alakult, szintén a színes kotta segítségével magyar népdalokat énekelnek saját citera játékuk kíséretében

(x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik