Light

Pusztító jégeső, vihar, szélrohamok – ez jön ma

Vihar (Array)
Vihar (Array)

Fusson, ki merre lát, délután megnyílnak a pokol kapui, csak meleg helyett hideg jön belőlük. 

Ma eleinte folytatódik a napos, nagyon meleg idő idő csapadék nélkül, írja a Köpönyeg.hu. Délután aztán Észak-Nyugat felől markáns hidegfront érkezik. A front útját heves zivatarok kísérik. Délutántól Észak-Nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar.

Heves zivatarláncolat is kialakulhat, melyben pusztító jégeső, viharos szélroham, hirtelen lezúduló kiadós csapadék fordulhat elő. Zivatartól függetlenül megerősödik, majd többfelé viharossá fokozódik az észak-nyugati szél. Drasztikus lehűlés kezdődik, már a zivatarok után 5-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Délután nyugaton 29 és 35, keleten 36 és 40 fok között alakulhat a hőmérséklet. Késő este már csak 22-24 fok valószínű.

Csütörtökön változóan felhős idő lesz: délelőtt több, délután már kevesebb gomolyfelhővel. A nap első felében délen és keleten még kialakulhatnak záporok. Erős lesz az észak-nyugati szél. Jelentős felfrissülés valószínű, hiszen a csúcshőmérséklet 27 fok körül alakulhat. Megszűnik a forróság.

Pénteken délelőtt még gyakran lesz felhő az égen, délután már ragyogó napsütés esélyes. A légmozgás élénk marad, továbbra is lehetnek erős széllökések. 26 fok körüli kellemes nyári értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton derűs, száraz idő lesz, 26-31 fokos meleggel. Vasárnap megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik