Light

Leették a dobogóról a nyolcszoros hotdogevő bajnokot

Joey "Jaws" Chestnut étvágya nem volt elegendő kilencedik győzelméhez a Coney Iskland-i híres hotdogevő bajnokságon.

Tíz perc alatt 61 hot dogot falt be a kaliforniai Matt Stonie, a korábbi bajnok idén csak 60 hot dogot gyűrt le torkán, pedig két éve még 69-et falt be 10 perc alatt. Mindkét férfi a kaliforniai San Joséból érkezett a július 4-i versenyre, és mindketten messze felülmúlták versenytársaikat. A harmadik helyezettnek csak 35 hot bogot sikerült megenni.

“Keményen edzettem ezért a győzelemért. Ez csodálatos” – nyilatkozta Stonie az ESPN televíziónak, amely minden évben a legnagyobb sporteseményekhez hasonlóan közvetíti a bajnokságot nézők millióinak.

Chestnut elmondta, hogy idén lassan evett, és nem tudta tartani a lépést Stonie-val, aki 57 kilós mérlegelési súllyal indult neki a megmérettetésnek. Chestnut súlya idén 107 kilogramm volt. Bár legyőzték, mosollyal az arcán jelezte, jövőre visszatér, hogy revánsot vegyen. “Már régóta vártam, hogy méltó ellenfelem legyen a versenyen, hát most megkaptam. Győzelme éhessé tett” – tette hozzá.

Új stratégia a női mezőnyben

A nők versenyében megvédte bajnoki címét Miki Sudo, aki 38 hot dogot falt be tíz perc alatt. Megdöntötte saját csúcsát, hiszen tavaly még csak 34 hot dogot sikerült megennie. A “Fekete Özvegynek” becézett 48 esztendős
Sonya Thomas, korábbi bajnok 31 hot dogot gyűrt le a torkán. Sudo egy új, sikeres stratégiát alkalmazott, külön ette a virslit és a molnárkákat.

A New York-i Coney Islanden szombaton megrendezett Nathan’s Hot Dog-evő versenyre idén több mint 30 ezren voltak kíváncsiak. A bajnokságot 99 éve minden évben a függetlenség napján, július 4-én rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik